Wijnreizen

Cazebonne

Het is onmogelijk om de ziel van een wijn te beschrijven, als je ‘m niet hebt geproefd. Eens?

Vervang het woord ‘wijn’ nu eens met ‘reis’ en je raakt de kern van Cazebonne.

Onze kracht ligt besloten in het feit dat wij elke reis zelf hebben gemaakt.

Wij hebben bij de lekkerste eetadresjes getafeld, de meest sfeervolle hotelkamers ondersteboven gekeerd, uitnodigende steegjes doorkruist en de mooiste stadspleinen veroverd. Wij hebben de prachtige wijngebieden op onze menukaart met liefde voor je uitgekamd: alles om een reis te kunnen bereiden, die past bij jouw smaak.

Cazebonne staat bekend om wijn- en culinaire reizen. Dat klinkt misschien wat ingewikkeld, maar het betekent niets anders dan een vakantie die rekening houdt met lekker eten en drinken. Wij attenderen je graag op unieke locaties, lekkere eetadressen en bijzondere proeverijen, die je zelf niet zo makkelijk kunt vinden. Noem het kleine verrassingen of grote ontdekkingen, het zijn in elk geval de ingrediënten die onze reizen zo heerlijk maken.

Heb je trek gekregen? Kijk dan op www.cazebonne.nl voor een voorproefje van de lekkerste bestemmingen.

Bestemmingen

Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Portugal, Spanje

Meer info

cazebonne.nl

Cazebonne
Luttik Oudorp 110
1811 MZ Alkmaar

info@cazebonne.nl

Tel: 072 511 61 11

Claudia van Dongen

Wijn-cursus-reizen: Op reis, een wijncursus volgen, veel proeven en beoordelen, wijnboeren en wijnmakers ontmoeten en ervaren waar de wijnen hun oorsprong hebben…, dat kan met de cursusreizen van Wijnadviesbureau Claudia van Dongen.

De laatste jaren zijn er een aantal succesvolle cursusreizen georganiseerd, zoals:
‘Een kloosterleven in Zuid-Frankrijk’ , ‘Dynamisch Languedoc’ , ‘Het Portgebied’ , Sprankelend Catalunya en Toscane/Umbrië.

Kijk op www.wijnpassie.nl voor de volledige programma’s.

Bestemmingen

Italie, Oostenrijk

Meer info

wijnpassie.nl

Claudia van Dongen
Ruysdaelhof 9C
5642 JM Eindhoven

Tel: 040-2960323

Club@frica

Zuid-Afrika staat bekend om de uitstekende wijnen. Bij Club@frica kunt u achteraf de wijnen bestellen die u tijdens uw reis heeft gedronken, bijvoorbeeld bij een proeverij op een wijnestate. U hoeft dus niet zelf te slepen met flessen wijn of bang te zijn dat u thuis deze wijn niet meer kunt kopen.

Ook bieden wij een wijn-spijs reis in de Kaapse wijnlanden. Dit is een reisonderdeel van ongeveer 12 dagen waar wij uw overige reisplannen voor Zuid-Afrika aan kunnen toevoegen. 

Wederom is deze reis onder de bezielende leiding van Udo Göebel, Vinoloog van het jaar en Magister Vini, hoogst haalbare diploma op wijngebied. Daar zijn we natuurlijk bijzonder trots op!

Bestemmingen

Afrika

Meer info

clubafrica.nl

Club@frica
Uiterweg 334
1431 AX Aalsmeer

Tel: 0297 – 349351

De Wijnschool

Wijnschoolreizen: Gaat u mee op wijn avontuur?

De Wijnschool organiseert al jaren de leukste en meest toonaangevende wijnreizen in Nederland en ver daarbuiten. Zowel bij professionele organisaties als voor groepen particulieren worden de beste of interessantste wijnhuizen aangedaan en wordt er een mooi programma verzorgt. Alle reizen kunnen inclusief vervoer en verblijf worden aangeboden en worden voorzien van een heldere planning waarin u ziet waar u zich op kunt verheugen.

Meer info

dewijnschool.nl

De Wijnschool
Klazien Vermeer
Sprinckelermaat 10
3863 XB Nijkerk

info@dewijnschool.nl

Tel: +31 (0)6 496 04 158

Exclusief met Eccellente

Una visita quidata delle vigneti

Exclusief met Eccellente!

In samenwerking met “Eccellente” organiseren wij exclusieve wijnreizen in midden Italië. “Eccellente” is 25 jaar geleden vanuit hobbyisme opgezet door Herman Rensink en zijn vrouw Louise. Zij importeren met veel enthousiasme wijnen uit geheel Italië en hebben met name hun hart verloren aan midden Italië en specifiek de Maremma. 

De Italiaanse taal hebben zij zichzelf eigen gemaakt. Elk jaar gaan zij vijf a zes maal naar Italië vergezeld door hun hond, Broolie. Altijd op zoek naar nieuwe interessante wijnboeren en hun product. 

Herman is een rasverteller en er is geen Nederlander die zo mooi “ciao” zegt als Herman.

Tijdens deze reis zullen uw smaakpapillen aangenaam verrast worden, Naast het proeven van beroemde en minder beroemde wijnen wordt U ook op culinair gebied verwend.

Tijdens de exclusieve wijnreis bezoeken we niet alleen kleine wijnboeren, maar ook de grote moderne wijnhuizen. Altijd met een goede prijs kwaliteitsverhouding.

Bestemmingen

Midden Italië

Meer info

volgderodeschoentjes.nu

Exclusief met Eccellente
Kleine Diestraat 4
1023 XD Amsterdam

info@activabolsena.nl

Tel: 0031 555431749

Harrewijn Culinaire wijnreizen

Rita en Jos Harrewijn beide vinoloog organiseren culturele, culinaire wijnreizen naar en door Italie.
Sfeer en comfort vinden wij belangrijk, ook met de keuze van de hotels hebben we daar rekening mee gehouden.
Onder begeleiding van een gids worden prachtige steden als Florence, Pisa, Siena, Montepulciano, Volterra en San Gimignano aangegaan. 
Tijdens de rit naar de diverse steden kunt u genieten van het beeldschone glooiende crete gebied met kronkelende wegen afgebakend door prachtige rijen zwarte cipressen.
Daarnaast vinden er wijndegustaties plaats bij diverse topwijnhuizen in het Chianti gebied.
Op diverse avonden kunt u genieten van de Toscaanse culinaire keuken begeleid door wijnen uit de omgeving.
Tijdens de reis bestaat de mogelijkheid tot het volgen van een miniwijncursus.

Kortom een reis die u lang bij zal blijven.

Bestemmingen

Italië

Meer info

harrewijn.nl

wijnhuys@harrewijn.nl

Tel: 045 562 0994

Louvin (wijnreis naar de Provence)

Even een week er tussen uit naar Domaine du Crestet, gelegen 3 km ten zuiden van Vaison la Romaine. U bevind zich op een schitterende uitvalsbasis om de wijngebieden van de zuidelijke Rhône te verkennen. Uw gastheer neemt u in zijn proeverij mee langs interessante wijnen; Côtes du Rhône (Village), Châteauneuf du Pape, Gigondas, Vacqueyras, Côtes du Ventoux. Zie ook onze website: www.louvin.nl 
Data: voorjaar en najaar

Bestemmingen

Frankrijk

Meer info

louvin.nl

Louvin
Jan Pieterszoon Coenlaan 21
2024 AL Haarlem

info@louvin.nl

Tel: (023) 5253 988

Scott Bilsen Travel

Onder leiding van Gijs van Bilsen, RegisterVinoloog van de Wijnacademie, organiseren wij een groot aantal wijnreizen op topniveau.
De reizen worden georganiseerd op basis van inschrijving of ‘ op maat ‘, dus voor zakelijke- en privé-gezelschappen. Jaarlijks terugkerende reizen naar: Elzas, Portugal, Bourgogne, Reims,
Bordeaux, Spanje, Italië, en minimaal twee keer per jaar naar Zuid-Afrika.
Ook Chili en Argentinië staan op het programma.
Voor de uitgebreide programma’s, reisdata en verdere info verwijzen wij u naar onze website www.scottbilsentravel.com. U vindt hier alle relevante informatie over ons bedrijf en alle wijnreizen.

Tijdens de reizen wordt de aandacht verdeeld over het bezoeken van wijnhuizen en alles wat met wijn te maken heeft, de cultuur van het land en de streek, bezoeken aan allerlei cultuurhistorische
zaken en last but not least het culinaire gedeelte. U gaat genieten van een keur aan restaurants op hoog niveau, streekgebonden gerechten maar ook de internationale keuken wordt niet vergeten.

Kortom een must voor de Bourgondiërs onder ons.

Bestemmingen

Argentinië, Chili, Frankrijk, Italië, Portugal, Spanje, Zuid-Afrika

Meer info

scottbilsentravel.com

Scott Bilsen Travel
Beukendreef 18
5056 CA Berkel-Enschot

gijs@scottbilsentravel.com

Tel: 06-53165023

SNP Wijnwandelreizen

Wandelvakanties in de mooiste wijngebieden.

* meerdaagse reizen in Frankrijk, Portugal en Italië
* dagexcursies in Nederland
* groepsreizen en individuele reizen; trektochten en standplaatsreizen

Kernwoorden:
Charme, kleinschaligheid, verwennerij, genieten, natuur, gezelligheid.
Voor wie geschikt: voor iedereen die houdt van wijn, lekker eten en wandelen. U moet een normale conditie hebben. De meeste tochten zijn niet zwaar. Een wijnkenner hoeft u niet te zijn.
Overnachtingen:
In charmante, schitterend gelegen maisons d’hôtes, bij wijnboeren, in een château en soms in een klein hotel.
Lunches:
Restaurants variërend van hoog niveau tot dorpsherberg. Bij de trektochten is er tevens dagelijks een picknick in de wijngaarden.
Bezoek wijnboer:
Bij de groepsreizen is er dagelijks bezoek aan een klein wijnbedrijf met wijnproeverij. U ziet het hele proces van het wijnmaken van dichtbij. Er wordt altijd getolkt.
Deze reizen worden begeleid door een vinoloog, meestal is dit Els Groot.
Alle adressen zijn met veel zorg geselecteerd. Niet alleen kwaliteit telt; ook de ontvangst.
Service tijdens de groepsreizen is groot. Het gaat ons erom dat iedereen een fantastische vakantie heeft!
De individuele reizigers ontvangen een uitgebreide map met wijnwandelingen,
de leukste wijnadressen en restaurants en vele andere tips.

Voor vragen kunt u mailen naar sales@snp.nl

Bestemmingen

Duitsland, Frankrijk, Italië, Portugal

Meer info

snp.nl

SNP Wijnwandelreizen
Molukkenstraat 7
6524 NA Nijmegen

Tel: 024 - 327 70 00

Viaggi da Gustare

Viaggi da Gustare verhuurt sfeervolle vakantiehuizen op wijndomeinen en bij olijfolieproducenten. Bijna alle Italiaanse regio¹s, van Piemonte tot Sicilië, zijn in het aanbod vertegenwoordigd. De villa¹s, appartementen en gastenverblijven zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van het authentieke karakter van de locatie, de landschappelijke schoonheid en de gastvrijheid van de eigenaar.
Daarnaast organiseert Viaggi da Gustare wijn- en gastronomische reizen. Het is mogelijk om op basis van uw persoonlijke wensen -of dat nu een bezoek aan een aantal gerenommeerde wijnhuizen, deelname aan een truffeljacht of een copieus diner in een Toscaanse villa is- een reis op maat te laten samenstellen.
Voor hen die liever in klein gezelschap op reis gaan zijn arrangementen samengesteld, die bestaan uit kookcursussen, wijnproeverijen en gastronomische wandelingen.
Deze reisorganisatie is een initiatief van kunsthistoricus en vinoloog Oda van Stekelenburg. Haar liefde voor de Italiaanse cultuur en haar passie voor de Italiaanse wijn en gastronomie leidden tot Viaggi da Gustare.

Bestemmingen

Italië

Meer info

viaggidagustare.nl

Viaggi da Gustare
Louise Wentstraat 73
1018 MS Amsterdam

info@viaggidagustare.nl

Tel: (020) 330 52 84

Vinemic: kleinschalige exclusieve Franse wijnvakantiereizen

Wilt u iets meer over wijn weten? 

De finesse ontdekken zonder moeilijke oubollige taal of dikdoenerigheid?

Dan is het nu misschien het goede moment om te komen genieten in de prachtige omgeving van het Rhônedal en Provence. Hier proef je de eeuwenoude wijncultuur (meer dan 2000 jaar). 

Vriendelijke kwalitatief hoogstaande wijnproducenten worden bezocht. Ze zijn trots op hun wijnen, laten alles zien en proeven zodat de wijn echt leeft! 

Uw gastheer/wijndocent Mick van Oppenraaij (vinoloog r.v.) is zeer verbonden met deze streek en zijn mensen.

Via zijn enthousiasme en kundigheid zullen er veel indrukken bij u achter blijven. 

Kleinschalig, exclusief, educatief.

Intens genieten van wijn/spijs, omgeving en de mens er achter.

Bestemmingen

Frankrijk

Meer info

vinemic.nl

Vinemic
Prof. Sprengerlaan 1
3571 HA Utrecht

mickvanoppenraaij@gmail.com

Tel: 030-2715129

Wijnacademie

Wijnstudiereizen voor vinologen en studenten aan de Wijnacademie

De Wijnacademie heeft speciale wijnstudiereizen naar de mooiste en indrukwekkendste wijngebieden georganiseerd.

Reizen ver weg zoals Chili/Argentinië en Zuid-Afrika voor vinologen en oud-studenten. Momenteel organiseert de Wijnacademie jaarlijks wijnstudiereizen naar Bordeaux & Loire en naar de Bourgogne & Champagne voor de studenten in opleiding. Ook voor Registervinologen is er een aantrekkelijk en leerzaam aanbod.

Bestemmingen

Chili, Frankrijk, Zuid-Afrika

Meer info

wijnacademie.nl

Wijnacademie
Gooimeer 4-15
1411 DC Naarden

secretariaat@wijnacademie.nl

Tel: 088 600 9600

Wijnimport AdVino

Wijnimport AdVino organiseert culinaire trektochten door de Vogezen-Elzas en de Bourgogne.

Culinaire trektocht door Vogezen en Elzas, een schitterende tocht waarbij de prachtige Vogezen als decor dienen voor het sportievere gedeelte van deze tocht en waar de sprookjesachtige Elzas voor het culinaire gedeelte borg staat. Heerlijk tafelen en genieten van de fabuleuze Elzasser keuken, begeleidt door heerlijke Rieslings en Gewürztraminers. Pittoreske dorpjes als Eguisheim, Ribeauvillé en Riquewihr worden bezocht en de plaatselijke topdomeinen worden bezocht om van hun gamma Elzasser wijnen te genieten. Een tocht welke garant staat voor culinaire verassingen.

Culinair op stap… een geheel verzorgde culinaire tocht door het meest tot de verbeelding sprekende gedeelte van de Côte d’Or. Op prestigieuze domeinen in Beaune, Meursault, Pommard en Corton zal de top van Bourgondische Chardonnays en Pinot Noirs geproefd worden.
Overnachten in luxe Bourgondische hotels, schitterende wijndiners op authentieke locaties met locale Bourgondische specialiteiten.
Een “must” voor echte “Bourgondiërs”.

Bestemmingen

Frankrijk

Meer info

advino.nl

Wijnimport AdVino
Doeveberg 2
6287 NH Eys

info@advino.nl

Tel: 043 451 1504

Wijnwijs

Wijn-kookreis in de Bourgogne

5 dagen/4 nachten wijnreis in één van de beroemdste wijndorpjes in de Bourgogne in samenwerking met een Nederlandse kok uit Amsterdam.

• Wijn-kookreis op een unieke locatie nabij van het wijnstadje Beaune
• Royale kasteelkamers met eigen badkamer
• 4 bezoeken aan bijzondere wijnboerderijen
• 10-15 personen
• Begeleiding door Monica
• Kookworkshop door Leo, chef-kok uit Amsterdam (cookyourlife.nl)

Hoogtepunten zijn de unieke locatie, de wandeling met uitleg van Monica door de beroemdste wijngaarden, de wijnboerderijen, de kookworkshop van Leo, samen naar de markt in het wijnstadje Beaune inkopen doen, picknicken in de wijngaard en lunchen op een wijnboerderij.

Het overnachtingsadres
Een idyllisch wijnkasteel uit de 15e eeuw in het wijndorpje Puligny-Montrachet. Deze locatie ligt tussen de beroemdste witte wijngaarden van de Bourgogne.
In het kasteel is een grote salon met open haard, een ruime moderne keuken met professionele apparatuur voor de workshop, een middeleeuwse kelder, een terras met uitzicht op de wijngaarden, een grote vleugel, een spa-jacuzzi in de tuin.

Voor meer informatie: http://www.wijnwijs.com/nl/wijn-kookreis/

Bestemmingen

Frankrijk

Meer info

wijnwijs.com

Wijnwijs

21220 Morey-Saint-Denis France

info@oenobourgogne.com

Tel: +33 (0)6 88 11 04 78

Niet te missen boeken voor de wijnliefhebber

Bekijk