SDEN wijndiploma’s

SDEN biedt wijnexamens aan op vijf verschillende niveaus. Van de beginnende geïnteresseerde wijnliefhebber tot de expert! Wilt u ook in het bezit komen van een landelijk erkend diploma? Hieronder leest u welk niveau het beste bij u past.

Bent u nu op zoek naar een opleider voor een cursus voor het SDEN-examen, zoek dan hier een wijnopleider in u buurt.

SDEN-niveau 1 – Wijnvignet

Het niveau SDEN 1 is bedoeld voor mensen die net iets meer willen weten over wijn. Het SDEN Wijn 1 examen is bedoeld voor elke medewerker in de horeca, op de wijnafdeling in de supermarkt, in de wijnhandel, slijterij en groothandel. Daarnaast is dit examen ook uitermate geschikt voor de beginnende wijnliefhebber.

Kosten
/
Vooropleiding
Geen

SDEN-niveau 2 – Wijnoorkonde

Het niveau SDEN 2 is bedoeld voor medewerkers in detail- of groothandel, waarvoor elementaire basiskennis van wijn voor hun werkzaamheden noodzakelijk is. Ook voor wijnliefhebbers die hun kennis willen verbreden is het SDEN Wijn 2 examen geschikt.

Kosten
/
Vooropleiding
Diploma op SDEN niveau 1 aanbevolen, maar niet vereist.

SDEN-niveau 3 – Wijnbrevet

Het niveau SDEN 3 is bedoeld voor medewerkers in de detail- of groothandel en horeca, waarvoor uitgebreide kennis van wijn voor hun werkzaamheden noodzakelijk is en voor gevorderde wijnliefhebbers.

Kosten
/
Vooropleiding
Diploma op SDEN niveau 2 aanbevolen, maar niet vereist.

SDEN-niveau 4 – Vinoloog

Het niveau SDEN 4 is bedoeld voor wijninkopers, -adviseurs en/of -verkopers in de detail- of groothandel en sommeliers waarvoor specialistische kennis van wijn voor de dagelijkse werkzaamheden een noodzaak is. Voor wijnliefhebbers met een diepgaande interesse in wijn is dit examen eveneens geschikt.

Kosten
/
Vooropleiding
SDEN 3 - Wijnbrevet

SDEN-niveau 5 – Magister Vini

Het niveau SDEN 5 is bedoeld voor wijninkoopmanagers, -journalisten, -schrijvers, -adviseurs of -verkopers in de detail- of groothandel en sommeliers die hun kennis en inzicht op het hoogste professionele niveau willen laten toetsen.

Kosten
/
Vooropleiding
SDEN 4 - Vinoloog

Niet te missen boeken voor de wijnliefhebber

Bekijk