ScriptiePrijs Wijn

Scriptieprijs wijnDe Stichting Wijnonderwijs Nederland  looft één keer in de twee jaar 1.500 euro uit voor de beste scriptie over het onderwerp wijn. De wedstrijd staat open voor studenten aan Nederlandse Universiteiten, Hoge Scholen en afgestudeerde Magistri Vini.

De ScriptiePrijs Wijn

De ScriptiePrijs Wijn is een initiatief van de Stichting Wijnonderwijs Nederland (SWON). Met het instellen van een jaarlijks toe te kennen prijs voor de beste scriptie over het onderwerp wijn wil de SWON onderzoek naar het product wijn en alles wat daar mee samenhangt stimuleren. De Nederlandse wijnsector is een dynamische, attractieve en veelal internationaal gerichte sector en heeft voortdurend behoefte aan goed opgeleide (wijn)professionals. Maar wijn is meer dan alleen een handelsproduct. Het culturele aspect en de betekenis hiervan mag zeker niet worden vergeten. Om het jaar zal de beste scriptie over wijn door een vakkundige jury beloond worden met een prijs ter hoogte van 1.500 euro. Studenten aan Nederlandse universiteiten en hoge scholen en afgestudeerde Magistri Vini kunnen zich inschrijven voor deelname. Voor deelname lees het reglement in deze flyer. De inzendtermijn voor de ScriptiePrijs 2016/2017 sluit op 1 augustus 2017.

Opdrachtomschrijving

Schrijf een scriptie over het product wijn. Houd bij het schrijven van je scriptie rekening met het nut voor de wijnbranche! Vanuit je vakgebied kan je bijvoorbeeld denken aan:

 • Wijn als agrarisch product
 • Wijn als cultuurproduct
 • Wijn als handelsproduct
 • Wijn als scheikundig product
 • Wijn & geschiedenis
 • Wijn & recht
 • Wijn & techniek
 • Wijn & gezondheid
 • Wijn & spijs

 Procedure

 1. Stuur je scriptie op papier en via e-mail naar het secretariaat van de Stichting Wijnonderwijs Nederland onder vermelding van: “ScriptiePrijs Wijn”.
 2. Stuur je persoonlijke gegevens mee: naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Stuur ook de naam van de Universiteit of Hoge School, studierichting, naam en adresgegevens van de begeleidende docent mee.
 3. Stuur de scriptie in vóór 1 augustus 2017.
 4. Na inzending krijgt de deelnemer een schriftelijke bevestiging van ontvangst.
 5. Over de uiteindelijke keuze en beoordeling kan niet worden gecorrespondeerd.
 6. Ingezonden scripties worden niet geretourneerd.
 7. Ingezonden scripties worden opgenomen op de website.

Voorwaarden deelname:

 1. Deelnemers studeren af aan een Nederlandse Universiteit of HBO-instelling of hebben het examen Magister Vini afgerond.
 2. De ingezonden scriptie is geschreven als afstudeerscriptie.
 3. De scriptie is met een voldoende beoordeeld door de Universiteit, HBO-instelling of de examencommissie Magister Vini.
 4. De scriptie is in de Nederlandse of Engelse taal geschreven.
 5. De inhoud van de scriptie moet gaan over het product wijn.
 6. De scriptie is niet ouder dan twee jaar.

Jurering

Je scriptie zal worden beoordeeld door een vakkundige jury.

De prijs bestaat uit:

 • een geldbedrag van 1.500 euro
 • een oorkonde

Uitreiking ScriptiePrijs

De ScriptiePrijs Wijn 2016/2017 wordt op 28 september 2017 tijdens de Nationale Wijndocentendag 2017 uitgereikt.

Meer informatie?

Neem voor meer informatie contact op via info@wijn.nl.