Leermiddelen

Ik weet wat van wijn

Wie met wijn bezig is, als werk of als hobby, wil op een gegeven moment meer weten. Over de smaak, de verschillen, de herkomst, de manier waarop wijn is bereid. Een liefhebber wil bewuster proeven zodat er nog meer uit een glas te halen valt.

Want, wie iets weet van wijn, geniet veel meer van hetzelfde glas en kan ook een ander meer laten beleven.

Het boekje ‘Ik weet wat van wijn’ is ontwikkeld voor mensen die werken met wijn maar ook voor liefhebbers van wijn die meer willen weten over wijn.

In het boekje en de app ‘Ik weet wat van wijn’ staat alles wat je moet weten voor het wijnexamen op niveau 1 van de Stichting WijnExamens Nederland.

Op de website: www.ikweetwatvanwijn.nl vindt u meer informatie over het boekje en de app. Hier kunt u het boekje ook bestellen.

Wijn & Spijs, Ik weet wat van wijn bij het eten

Om de kennis en waardering van het drinken van een glas wijn bij een hapje of een gerecht te vergroten, is het boekje ‘Wijn/Spijs –“ Ik weet wat van wijn bij het eten” door de Stichting Wijnonderwijs Nederland ontwikkeld. Een eenvoudige leidraad voor het kiezen van wijn bij het eten of het maken van combinaties van gerechten. Het is ook een unieke handleiding voor het geven van een passend advies in de winkel en horeca.

Het boekje is beschikbaar als e-learning  www.ikweetwatvanwijnbijheteten.nl of op de gratis App: ik weet wat van wijn.