wijn.nl

Zo wordt rosé wijn gemaakt

Veel mensen denken dat rosé wijn een mengsel van rode en witte wijn is. Niets is echter minder waar. Op deze pagina lees je de belangrijkste verschillen.

Zo wordt rosé wijn gemaakt, uit de e-learning "Ik weet wat van wijn"
Rosé wijn

Rosé wijn wordt net zoals rode wijn gemaakt van blauwe druiven. Het verschil is echter dat de schil slechts 24u ligt te weken, met een minder doordringende kleur en smaak als resultaat.

Rosé wijn kan gemaakt worden van:
– Blauwe druiven
– Een mix van witte en blauwe druiven

KORTE SCHILWEKING
Om rosé te krijgen, moeten de (blauwe) schillen kort meegisten om kleurstof af te geven. Zodra het sap roze genoeg is, worden sap en schillen van elkaar gescheiden.

LICHT PERSEN
De blauwe druiven worden heel licht geperst, zodat er wel wat, maar niet te veel kleur uit de schil in het sap terechtkomt. Daarna is de bereiding als die van witte wijn.

Wil je meer te weten komen over hoe witte en rode wijn gemaakt worden?
Klik dan door naar onze e-learning pagina.

Wil je graag je smaakzin verder trainen?
Maak dan gebruik van ons gratis proefformulier.

Anderen lazen ook

Wijn Wet en Regelgeving

In Europa worden er voor alles wat wijn betreft afspraken gemaakt door het Europees Parlement. Een speciale EU-commissie controleert of...

Is een flûte het beste glas voor bubbels?

Welk glas het best geschikt is voor bubbels is afhankelijk van de soort mousserende wijn.

Zo open je een mousserende wijnfles zonder herrie

Hoe open je een fles mousserende wijn precies zonder herrie te maken? Voor sommigen lijkt dit een evidentie, voor anderen...