wijn.nl

Wat bepaalt de smaak en waar wordt wijn gemaakt?

Tot nu toe hebben we vooral de verschillen in druivenrassen besproken, maar de smaak van wijn wordt door meer bepaald dan enkel de druivensoort. Wat de belangrijkste factoren zijn lees je hier.

Oogsttijd en klimaat, uit de e-learning "Ik weet wat van wijn"

TERROIR
De smaak en stijl van een wijn worden bepaald door:

– druivenras(sen)
– herkomst: klimaat en bodem
– wijnbereiding

De veelgebruikte Franse term voor dit geheel is terroir.

 

Om meer te weten te komen over het klimaat en de bodem van de bekendste wijnstreken kan je onze kaarten raadplegen.  

Wil je meer te weten komen over de verschillende streken?
Klik dan door naar onze e-learning pagina.

Wil je graag je smaakzin verder trainen?
Maak dan gebruik van ons gratis proefformulier.

Anderen lazen ook

Wijn in wording, deel 4

In de wijngaard moet worden gesnoeid. De druivenstokken zijn echter nog erg klein gebleven. Wat te doen? Ondertussen worden, met...

Wijn in wording, deel 3

Deel 3 van de serie Wijn in wording bevat prachtige opnames van de druivenoogst bij wijngaard de Holdeurn in Berg...

Wijn in wording, deel 1

In juni 2020 ontmoeten we voor de eerste keer Aukje Reinerman en Bernd Wondergem die op een door hen aangekocht...