wijn.nl

Van welke druif wordt Rosé d’Anjou gemaakt?

Rosé d’Anjou is een fruitige rosé met een zoete smaak. Maar welke druiven worden vooral gebruikt?

Zo wordt rosé wijn gemaakt, uit de e-learning "Ik weet wat van wijn"
Rosé wijn

De rosé d’Anjou maakt men meestal van de lokale grolleau-druif en/of cabernet sauvignon, cabernet franc, malbec, gamay, en pineau d’Aunis. Rosé d’Anjou is lichtzoet, sappig en zit vol rood fruit.

Mocht je meer fan zijn van een drogere rosé, opteer dan eerder voor een rosé de Loire.
Deze wijn heeft een fruitige, krachtige smaak, gemaakt van Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Grolleau, Gamay, Pineau d’Aunis en of Pinot Noir.

Als je te weten wil komen waar de Loirestreek zich bevindt in Frankrijk, klik dan zeker eens door naar onze e-learning tool.

 

Wil je liever je smaakzin verder trainen?
Maak dan gebruik van ons gratis proefformulier.

Anderen lazen ook

Wijn Wet en Regelgeving

In Europa worden er voor alles wat wijn betreft afspraken gemaakt door het Europees Parlement. Een speciale EU-commissie controleert of...

Is een flûte het beste glas voor bubbels?

Welk glas het best geschikt is voor bubbels is afhankelijk van de soort mousserende wijn.

Zo open je een mousserende wijnfles zonder herrie

Hoe open je een fles mousserende wijn precies zonder herrie te maken? Voor sommigen lijkt dit een evidentie, voor anderen...