wijn.nl

Van welke druif wordt Rosé d’Anjou gemaakt?

Rosé d’Anjou is een fruitige rosé met een zoete smaak. Maar welke druiven worden vooral gebruikt?

Zo wordt rosé wijn gemaakt, uit de e-learning "Ik weet wat van wijn"
Rosé wijn

De rosé d’Anjou maakt men meestal van de lokale grolleau-druif en/of cabernet sauvignon, cabernet franc, malbec, gamay, en pineau d’Aunis. Rosé d’Anjou is lichtzoet, sappig en zit vol rood fruit.

Mocht je meer fan zijn van een drogere rosé, opteer dan eerder voor een rosé de Loire.
Deze wijn heeft een fruitige, krachtige smaak, gemaakt van Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Grolleau, Gamay, Pineau d’Aunis en of Pinot Noir.

Als je te weten wil komen waar de Loirestreek zich bevindt in Frankrijk, klik dan zeker eens door naar onze e-learning tool.

 

Wil je liever je smaakzin verder trainen?
Maak dan gebruik van ons gratis proefformulier.

Anderen lazen ook

Wijn in wording, deel 4

In de wijngaard moet worden gesnoeid. De druivenstokken zijn echter nog erg klein gebleven. Wat te doen? Ondertussen worden, met...

Wijn in wording, deel 3

Deel 3 van de serie Wijn in wording bevat prachtige opnames van de druivenoogst bij wijngaard de Holdeurn in Berg...

Wijn in wording, deel 1

In juni 2020 ontmoeten we voor de eerste keer Aukje Reinerman en Bernd Wondergem die op een door hen aangekocht...