wijn.nl

Serveertemperatuur

De wijn laten chambreren, of op kamertemperatuur laten komen, is een algemeen gekend begrip. Tegenwoordig is onze kamertemperatuur echter té warm voor een goede wijn. Op deze pagina lees je meer over de gepaste temperaturen.

Uit de e-learning "Ik weet wat van wijn"

SERVEERTEMPERATUUR
Een te warme wijn geeft te veel prijs en een ijskoude te weinig.
In het boek ‘Ik weet wat van wijn’ is een uitgebreid overzicht met serveertemperaturen opgenomen.
De link naar het boek vind je opnieuw onderaan de pagina terug.

Wil je meer te weten komen over wijn?
Klik dan door naar onze e-learning pagina.

Wil je graag je smaakzin verder trainen?
Maak dan gebruik van ons gratis proefformulier.

Anderen lazen ook

Wijn in wording, deel 4

In de wijngaard moet worden gesnoeid. De druivenstokken zijn echter nog erg klein gebleven. Wat te doen? Ondertussen worden, met...

Wijn in wording, deel 3

Deel 3 van de serie Wijn in wording bevat prachtige opnames van de druivenoogst bij wijngaard de Holdeurn in Berg...

Wijn in wording, deel 1

In juni 2020 ontmoeten we voor de eerste keer Aukje Reinerman en Bernd Wondergem die op een door hen aangekocht...