wijn.nl

Serveertemperatuur

De wijn laten chambreren, of op kamertemperatuur laten komen, is een algemeen gekend begrip. Tegenwoordig is onze kamertemperatuur echter té warm voor een goede wijn. Op deze pagina lees je meer over de gepaste temperaturen.

Uit de e-learning "Ik weet wat van wijn"

SERVEERTEMPERATUUR
Een te warme wijn geeft te veel prijs en een ijskoude te weinig.
In het boek ‘Ik weet wat van wijn’ is een uitgebreid overzicht met serveertemperaturen opgenomen.
De link naar het boek vind je opnieuw onderaan de pagina terug.

Wil je meer te weten komen over wijn?
Klik dan door naar onze e-learning pagina.

Wil je graag je smaakzin verder trainen?
Maak dan gebruik van ons gratis proefformulier.

Anderen lazen ook

Wijn Wet en Regelgeving

In Europa worden er voor alles wat wijn betreft afspraken gemaakt door het Europees Parlement. Een speciale EU-commissie controleert of...

Is een flûte het beste glas voor bubbels?

Welk glas het best geschikt is voor bubbels is afhankelijk van de soort mousserende wijn.

Zo open je een mousserende wijnfles zonder herrie

Hoe open je een fles mousserende wijn precies zonder herrie te maken? Voor sommigen lijkt dit een evidentie, voor anderen...