SDEN-niveau 5 – Magister Vini

Het niveau SDEN 5 is bedoeld voor wijninkoopmanagers, -journalisten, -schrijvers, -adviseurs of -verkopers in de detail- of groothandel en sommeliers die hun kennis en inzicht op het hoogste professionele niveau willen laten toetsen.

Toelating tot Examen Magister Vini

Voor toelating tot het Examen Magister Vini is kennis op het niveau van SDEN 4 (voor 1 januari 2016 SWEN 4), danwel een gelijkwaardig niveau noodzakelijk. Niet vereist, maar wel aanbevolen is dat u beschikt over een gedegen kennis van de wijnmarkt en dat u de Engelse, Franse en Duitse taal beheerst. Ervaring in de wijnhandel vergroot de kans op het succesvol afleggen van het examen aanzienlijk. Indien u nog niet in het bezit bent van een diploma op SWEN/SDEN 4 niveau, is er de mogelijkheid rechtstreeks deel te nemen aan het examen Vinoloog van de Wijnacademie. Dit kan uitsluitend op voordracht van de examen/toelatingscommissie Magister Vini en tegen nader te bepalen voorwaarden.

Het traject naar de titel

U kunt zich aanmelden voor het examen Magister Vini door het invullen en opsturen van het aanmeldingsformulier. De examencommissie beoordeelt vervolgens uw aanmelding.

Het examen Magister Vini Het examen bestaat uit drie delen:

  1. De scriptie.
  2. Het proeftechnische deel.
  3. Het theoretisch schriftelijke deel.

Het SDEN Wijn 5 examen bestaat uit 4 theoretische modules en 3 proef technische modules. Alle vragen zijn openvragen.

De Supervisor van het Magister Vini Training Program is de heer Lars Daniëls MV; info@wijnvanlars.nl
Coördinator van het begeleidingstraject Magister Vini is Birthe van Meegeren – Mol, Weinakademiker en Vinoloog van de Wijnacademie

Voor meer informatie: www.wijnacademie.nl/magistervini

Niveau
SDEN 5
Vooropleiding
SDEN 4 - Vinoloog
Doelgroep(en)
Het niveau SDEN 5 is bedoeld voor wijninkoopmanagers, -journalisten, -schrijvers, -adviseurs of -verkopers in de detail- of groothandel en sommeliers die hun kennis en inzicht op het hoogste professionele niveau willen laten toetsen.
Totale kosten
/
Datum(s)
U kunt zich schriftelijk aanmelden voor Magister Vini door middel van het aanmeldingsformulier. U kunt zich op ditzelfde formulier tevens aanmelden voor het begeleidingstraject van de Wijnacademie. Na ontvangst van uw aanmelding wordt deze beoordeeld. Binnen vier weken ontvangt u een uitnodiging voor een toelatingsgesprek.

Aangeboden door
Wijnacademie

wijnacademie.nl

De Wijnacademie is Nederlands meest complete opleidings- en exameninstituut als het gaat om wijn en gedistilleerd. U kunt aan de Wijnacademie opgeleid worden tot Vinoloog®, Liquorist® en het begeleidingstraject Magister Vini® volgen.

SDEN-niveaus:

  • SDEN-niveau 4
  • SDEN-niveau 5

Contactgegevens:

E-mail: secretariaat@wijnacademie.nl