Estate Springfield
- Land en regio
- Zuid-Afrika, Robertson
- Appellatie
- –
- Classificatie
- Wine of Origin
- Oogstjaar
- –
- Druivenras
- Cabernet Sauvignon
- Kleur
- Rood
- Soort wijn
- Stille wijn
- Producent
- Estate Springfield
- Naam
- Proefnotitie
- Kleur: ondoorzichtig volrood Geur: open, zwarte bessen, kersen, kruidig, rijp, nieuwe schakeringen duiken na elke snuf op Smaak: verrassend milde aanzet, zachte tannines, wel krachtig en smaakrijk, veel zwart fruit, specerijen, bescheiden alcohol (13,6%) Houdbaar: nu op dronk, maar een lang leven beschoren, zeker tot 2012
- Aanvullende informatie
- Gemaakt volgens een oude traditie, de druiven worden niet eerst ontsteeld en gekneusd, maar de hele trossen gaan in de gistkuip. Er komt geen pomp aan te pas en de gisting start met de natuurlijk aanwezige gistcellen. In open gistkuipen worden de trossen gedurende drie weken elke dag twee door het sap geduwd. Rijping volgt in Frans eiken, nieuw en 2e jaars, gedurende 12 maanden. De druiven zijn afkomstig van 12 en 18 jaar oude wijngaarden, opbrengst minimaal: 24 hl./ha.
Volg wijn.nl
Community met 38.000+ leden