Estate Springfield

Land en regio
Zuid-Afrika, Robertson
Appellatie
Classificatie
Wine of Origin
Oogstjaar
Druivenras
Cabernet Sauvignon
Kleur
Rood
Soort wijn
Stille wijn
Producent
Estate Springfield
Naam
Proefnotitie
Kleur: ondoorzichtig volrood Geur: open, zwarte bessen, kersen, kruidig, rijp, nieuwe schakeringen duiken na elke snuf op Smaak: verrassend milde aanzet, zachte tannines, wel krachtig en smaakrijk, veel zwart fruit, specerijen, bescheiden alcohol (13,6%) Houdbaar: nu op dronk, maar een lang leven beschoren, zeker tot 2012
Aanvullende informatie
Gemaakt volgens een oude traditie, de druiven worden niet eerst ontsteeld en gekneusd, maar de hele trossen gaan in de gistkuip. Er komt geen pomp aan te pas en de gisting start met de natuurlijk aanwezige gistcellen. In open gistkuipen worden de trossen gedurende drie weken elke dag twee door het sap geduwd. Rijping volgt in Frans eiken, nieuw en 2e jaars, gedurende 12 maanden. De druiven zijn afkomstig van 12 en 18 jaar oude wijngaarden, opbrengst minimaal: 24 hl./ha.

Klopt deze informatie niet?

Geïmporteerd door
WineMatters

Vioolstraat 37
1541DK Koog aan de Zaan

Meer over deze importeur