Verkiezing Nederlandse Aspergewijn 2018

0

De Verenigde Vinologen Nederland (VVN) organiseert voor de derde keer de verkiezing van de Nederlandse Aspergewijn. De verkiezing zal plaatsvinden door leden van de Verenigde Vinologen Nederland bij asperge-restaurant Hostellerie De Hamert in Wellerlooi op zondag 18 februari 2018 waarbij 30 genomineerde wijnen blind worden geproefd waarna in een beslissende finale zes wijnen wederom blind geproefd worden met drie aspergegerechtjes.

Landelijke aanpak
De leden van de Verenigde Vinologen Nederland zijn van mening dat er vaak wijnen als aspergewijn worden geschonken, die niet geheel passen bij de koningin der groente. Voorts is de verkiezing van een aspergewijn vaak een regionale aangelegenheid, doch om dit te doorbreken is er nu een landelijke verkiezing. In totaal zullen een dertigtal wijnen genomineerd worden. Ook de consument wordt betrokken bij deze verkiezing.

Winnaar op opening van het Aspergeseizoen
De winnende wijn zal ook worden geschonken tijdens de opening van het Aspergeseizoen op 12 april 2018 en zal publiciteit krijgen in de media.

Finale proeverij
De verkiezing vindt plaats tijdens een wijn-spijsproeverij, waarbij zes wijn blind geproefd zullen worden door de vinologen in combinatie met een drietal aspergegerechtjes. Er zal bijzondere aandacht zijn voor de meest uitgelezen wijn-spijscombinatie, als voorwaarde geldt dat er interactie plaatsvindt tussen de beide smaakprofielen (dus zowel van de wijn als van spijs).
De combinatie die hierbij in totaal het hoogst scoort zal publiciteit krijgen (persberichten en websitevermeldingen) en de best bijpassende wijn zal de titel Nederlandse Aspergewijn 2018 behalen.

Informatie
Voor informatie kunt u contact opnemen met

Hans Schers, Registervinoloog van de Wijnacademie.
0031-773069508
H.Schers@karakterwijn.nl
www.karakterwijn.nl

Nieuwsoverzicht
Plaats een reactie

Plaats reactie