Verkiezing Nederlandse Aspergewijn 2017

0

De Verenigde Vinologen Nederland (VVN) organiseert voor de tweede keer de verkiezing van de Nederlandse Aspergewijn, dit jaar voor de eerste keer in samenwerking met het Nederlands Asperge centrum. De verkiezing zal plaatsvinden door leden van de Verenigde Vinologen Nederland bij asperge-restaurant Hostellerie De Hamert in Wellerlooi op 19 februari 2017 waarbij in 3 gangen steeds 10 wijnen blind per gang geproefd zullen worden.

Landelijke aanpak
De leden van de Verenigde Vinologen Nederland zijn van mening dat er vaak wijnen als aspergewijn worden geschonken, die niet geheel passen bij de koningin der groente. Voorts is de verkiezing van een aspergewijn vaak een regionale aangelegenheid, doch om dit te doorbreken is er nu een landelijke verkiezing. In totaal zullen een dertigtal wijnen genomineerd worden.

Winnaar op opening van het Aspergeseizoen 
De winnende wijn zal ook worden geschonken tijdens de opening van het Aspergeseizoen op 11 april 2017 in het Amstel Hotel en zal veel publiciteit krijgen in de media. Verder zal ook de consument betrokken worden bij de verkiezing van de Nederlandse Asperge wijn middels het raden van de winnende wijn uit de verkiezing. Hieraan is de prijs verbonden van een doos van de winnende wijn. De wedstrijd zal gespeeld worden op diverse Social Media kanalen die door het Nederlandse Aspergecentrum worden bediend. Ook voor u koks een ideaal moment om deze koningin volop in de aandacht te zetten.

Proeverij
De verkiezing vindt plaats tijdens een wijn-spijsproeverij door vinologen een van drie aspergegerechtjes, waarbij de dertig genomineerde wijnen blind geproefd zullen worden. Er zal bijzondere aandacht zijn voor de ultieme wijn-spijscombinatie, als voorwaarde geldt dat er interactie plaatsvindt tussen de beide smaakprofielen (dus zowel van de wijn als van spijs).

De combinatie die hierbij in totaal het hoogst scoort zal veel publiciteit krijgen (persberichten en websitevermeldingen) en de best bijpassende wijn zal de titel Nederlandse Aspergewijn 2017 behalen.

Verkiezing op 19 februari 2017

De verkiezing zal plaatsvinden door leden van de Verenigde Vinologen Nederland bij asperge-restaurant Hostellerie De Hamert in Wellerlooi (Noord-Limburg) op 19 februari 2017, waarbij in 3 gangen steeds 10 wijnen per gang blindgeproefd zullen worden. De beoordeling zal direct door de vinologen verricht worden, waarná aansluitend de verwerking van de proefresultaten zal plaatsvinden. Om 17.00 uur zal de Nederlandse Aspergewijn 2017 bekend gemaakt worden.

Informatie
Voor informatie kunt u contact opnemen met Hans Schers, Registervinoloog van de Wijnacademie.

0031-773069508
www.karakterwijn.nl
www.vinologen.net

Nieuwsoverzicht
Plaats een reactie

Plaats reactie