PERSBERICHT: ScriptiePrijs Wijn 2017 uitgereikt

0

Op donderdag 28 september jl. is tijdens de Nationale Wijndocentendag 2017 de ScriptiePrijs Wijn 2017 uitgereikt. De uitreiking vond plaats bij evenementenlocatie Mereveld in Utrecht.

Winnaar van de ScriptiePrijs Wijn 2017 is Claudia Esveldt met haar scriptie: ‘Responsible’ drinking: how can the buying behavior of sustainable wine be stimulated? The influence of sustainability claims, eco-labels and the kind of packaging.

Claudia schreef haar scriptie geschreven als afsluiting van haar Master Global Business and Sustainability aan de Rotterdam School of Managemet. De prijs is uitgereikt door de juryvoorzitter van de ScriptiePrijs Wijn, mevrouw Magda van der Rijst.

De jury is van mening dat de scriptie als gevolg van een uitgebreid onderzoek een degelijke onderbouwing geeft van het bestaande gevoel dat heerst over de keuze van ‘duurzame wijn’ door consumenten. Ook wordt duidelijk aangegeven welke elementen het meest effectief bijdragen aan het veranderen van de houding van de consument.

Claudia wint met de ScriptiePrijs Wijn 2017 een bedrag van 1500 euro.

Naast Claudia waren ook drie andere kandidaten genomineerd:

  • Josefien Hillhorst-Laseur met haar scriptie: Het succes van de student voorop! De implementatie van het vernieuwde wijnonderwijs;
  • Lieve Sonderen met haar scriptie: ‘Ek is oek important’ (I am also important) A qualitative research on the implementation of Fairtrade (standards) on and within Fairtrade-certified wine farms in the Western Cape, South Africa;
  • Dido Voorma met haar scriptie: ‘Keep It Real’. The quest for the divine wine: the case of the Swartland Independent Producers.

De ScriptiePrijs Wijn is een initiatief van de Stichting Wijnonderwijs Nederland. Met het instellen van een prijs voor de beste scriptie over het onderwerp wijn wil de SWON belangstelling van hoogopgeleiden wekken voor de wijnsector.

De scriptie van Claudia en van de andere genomineerden zijn hier te downloaden en te raadplegen.

EINDE PERSBERICHT

Nieuwsoverzicht
Plaats een reactie

Plaats reactie