Duurzaamheid in Californië

0

Vanaf oogstjaar 2017 mogen Californische wijnhuizen die aan alle duurzaamheidsregels voldoen een logo op hun fles plaatsen.

In 2010 begon het Californische duurzaamheidsprogramma met “CERTIFIED SUSTAINABLE”, een certificatiemogelijkheid die een onafhankelijke controle van de gebruikte “groene” maatregelen biedt voor wijnhuizen, bijvoorbeeld op het gebied van bodemgesteldheid, water- en energiebesparing en habitat voor flora en fauna. Dit programma is nu aangevuld met de mogelijkheid om een nieuw logo te voeren op de fles indien de wijn afkomstig is van een gecertificeerd wijnhuis en voor minimaal 85% bestaat uit druiven geteeld in gecertificeerde wijngaarden. Lees hieronder meer over ons duurzaamheidsprogramma dat drie maal op rij door het toonaangevende Engelse vakblad Drinks Business werd uitgeroepen tot “Best generic sustainability program”.

In Augustus 2017 waren reeds 128 wijnhuizen (die samen 78% van de wijnen produceren) en 930 wijngaarden (total 52.000 ha.) “California Certified Sustainable”.

Bron: Wine Institute of California – European Office

Nieuwsoverzicht
Plaats een reactie

Plaats reactie