Chateau Amsterdam, de eerste city winery van Nederland

0

Chateau Amsterdam opent deze zomer haar deuren en is hiermee de eerste City Winery
in Nederland. In navolging van steden als Chicago, Shanghai en Londen heeft nu ook
Amsterdam een eigen wijnmakerij binnen de stadsmuren.

Chateau Amsterdam heeft 6 wijnen in de planning staan (rood en wit), gemaakt van druiven uit Frankrijk, Spanje en Italië. Na de oogst in september worden de druiven met speciale vrachtwagens van de wijnvelden naar Amsterdam gereden. In Amsterdam worden de druiven
voor een tweede keer geselecteerd, gevinifieerd en gelagerd (opgevoed).

De 2017 productie van ongeveer 8.000 flessen is bedoeld voor de Amsterdamse particulier en horeca, en mag vanaf april 2018 verwacht worden.

De missie van Chateau Amsterdam is om productie en consumptie dichter bij elkaar te brengen en de stedelijke consument kennis te laten maken met de fascinerende wereld van de wijn.

“Wijn maken is een kunst; het vergt geduld, liefde en aandacht. Door de druiven te laten reizen in plaats van de flessen, bepalen wij de ontwikkeling van de wijn. Zo brengen we Europa naar Amsterdam, maken we wijn op onze manier, en kunnen we proces en resultaat delen met iedereen.”
– Initiatiefnemer Remy Harrewijn

De wijn wordt gemaakt door Jos Harrewijn, een wijnmaker uit Zuid-Limburg en oud-student van de bekende bio-dynamische wijnproducent Alois Lageder uit Zuid-Tirol in Italië. Assistentie komt onder andere van een aantal Nederlandse wijnmakers en de Wijnuniversiteit Geisenheim in Duitsland.

Chateau Amsterdam is onderdeel van een creatieve hub met gelijknamige naam in Amsterdam Noord, en is gehuisvest in een oude machinefabriek langs het IJ. Naast de winery biedt het onderdak aan ondernemers, start-ups en creative professionals.

Voor meer informatie neem contact op met Valeria Lanz 020 845 1998 of
neem een kijkje op www.chateau.amsterdam

Nieuwsoverzicht
Plaats een reactie

Plaats reactie