9 december 2019

Yoshiko Takayama uit Zwammerdam is sommelier van het jaar

Yoshiko Takayama uit Zwammerdam is vandaag door GaultMillau verkozen tot sommelier van het jaar. Ze is bekend van restaurant Amarone in Rotterdam.

Dat meldt Misset Horeca. Het restaurant dat de Zwammerdamse samen met partner Jan van Dobben runt moest in augustus noodgedwongen (tijdelijk) sluiten na een brand. Jan en Yoshiko hopen eind januari sterrestaurant Amarone weer te kunnen heropenen, zo vertellen ze op het podium bij GaultMillau.

Het juryrapport van GaultMillau is lovend over de sommelier: ,,De rol van een sommelier is er één die bij velen tot de verbeelding spreekt. Men realiseert zich vaak niet wat een uitdagend beroep dit is. Een evenwichtige kaart, voorraadplanning, aankoopbeleid en een feilloze organisatie zijn slechts enkele zaken die belangrijk zijn. Een sommelier moet vooral kunnen aanvoelen wat de gast wil en wat binnen het budget past.”

Yoshiko Takayama viel al eerder in de prijzen bij GaultMillau. In de gids van 2015 wordt ze genoemd als Wijn-Spijs specialist van het Jaar.

Bron: AD