5 november 2019

Wine in Moderation lanceert belangrijke rebranding

Brussel, 5 november 2019: “CHOOSE | SHARE | CARE” is de nieuwe slogan van Wine in Moderation, met een nieuwe visuele identiteit. De nieuwe merkstrategie, slogan en visuele identiteit zijn het resultaat van een jaar lang reflecteren naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van Wine in Moderation.

Door middel van de nieuwe merk- en communicatiestrategie zal Wine in Moderation wijnprofessionals blijven ondersteunen om tot een duurzame wijncultuur te inspireren. Met de resultaten van grondig wetenschappelijk onderzoek en gedegen trainingen zullen professionals worden voorzien van kennis, vaardigheden en middelen die hen helpen de voordelen van matige consumptie en de risico’s die verband houden met alcoholmisbruik te begrijpen.

Deze ondersteuning zal wijnhuizen in staat stellen gebruik te maken van de kansen die het wijntoerisme biedt. Door wijntoeristen verantwoord te laten genieten kunnen wijngemeenten de waarde van het toenemend aantal wijntoeristen benutten. De WiM Association zal blijven werken met professionals die het verschil willen maken met behulp van innovatieve hulpmiddelen, het delen van goede voorbeelden en mogelijkheden voor tastbare en relevante acties die de klant in staat kan stellen een weloverwogen keuze te maken.

“Deze opwindende ontwikkeling markeert een nieuw begin voor Wine in Moderation” stelt George Sandeman, voorzitter van de WiM Association. “We hebben de boodschap dichter bij de professionals en consumenten gebracht, waardoor deze relevanter wordt, matigheid en welzijn aanmoedigt, terwijl de duurzaamheid van landelijke wijnbouwgebieden wordt ondersteund.”

De geactualiseerde merkstrategie komt tot leven door middel van de nieuwe slogan “CHOOSE I SHARE I CARE”, een nieuwe moderne visuele identiteit en kleurrijke iconen die de toegewijde inzet van de wijnsector voor een duurzame wijncultuur uitdragen.

Door het harde werk van velen heeft Wine in Moderation zich in de laatste 10 jaar ontwikkeld van een visie van enkelen tot een geloofwaardige standaard van internationale sociale verantwoordelijkheid voor de wijnsector.

“Dit is een belangrijke stap om een steeds verder groeiende beweging te ondersteunen” zegt Stylianos Filopoulos, directeur van de WiM Association. “We vinden het geweldig dat de nieuwe branding het resultaat is van een reeks innovatieve gebeurtenissen, waarbij leden, partners en essentiële experts elkaar hebben gevonden om gezamenlijk de toekomst van Wine in Moderation op te zetten.”

Verantwoordelijkheid is al sinds het allereerste begin de kern van het Wine in Moderation-programma en in de nieuwe strategie zijn duidelijke doelen vastgelegd om het aantal entiteiten te meten dat zich bij de Wine in Moderation beweging heeft aangesloten, alsmede het aantal professionals dat is getraind. Deze nieuwe prestatie-indicatoren komen overeen met ‘Sustainable Development Goals’ van de Verenigde Naties en zullen bijdragen aan de duurzame ontwikkeling van wijn en onze gemeenschappen.

EINDE PERSBERICHT

Over Wine in Moderation

Wine in Moderation is een internationaal programma van de wijnsector om welzijn en een gezonde levensstijl te inspireren en om bij te dragen aan het terugdringen van aan alcohol gerelateerde schade.

Het programma is gefundeerd op wetenschappelijk bewijs, onderwijs en het zelfregelend vermogen van de sector en biedt handvaten aan de gehele internationale waardeketen van wijn, door middel van bewustwording en kennisoverdracht over verantwoordelijk alcoholgebruik en matige wijnconsumptie.

Wine in Moderation wordt centraal gecoördineerd vanuit Brussel en in Nederland geïmplementeerd door de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW).

WiM Association

De WiM Association is de internationale non-profit vereniging opgericht door wijnbranche verenigingen en vooraanstaande wijnbedrijven om het Wine in Moderation programma centraal te coördineren en zijn bereik en invloed over de hele wereld uit te breiden.

www.wineinmoderation.eu