18 september 2019

Ontdek de Limburgse wijn tijdens de eerste Limburgse wijnweek

Ontdek de Limburgse wijn tijdens de eerste Limburgse wijnweek

van 21 tot 29 september

Open wijngaarden, proeverijen, wijn en spijs diners, rondleidingen, fiets- en wandelroute, bezoek wijnkelders, muziek en ander vertier. De Limburgse wijnweek biedt het allemaal. Van 21 tot 29 september is er veel te beleven en te proeven in Zuid Limburg. Stichting promotie Limburgse wijnen laat zien dat de regionale wijn de moeite waard is om te ontdekken. Wijndomeinen, wijnbars, wijnhuizen, wijnwinkels en restaurants presenteren zich tijdens deze bijzondere week. Beleef de Bourgondische levensstijl en bezoek wijngaarden in het Limburgse landschap, kom in contact met de wijnproducenten, de regionale cultuur en het geniet van de streekwijn. Het actuele programma van de Limburgse wijnweek is te vinden op www.routedesvins.nl 

Tijdens de Limburgse wijnweek wordt ook het Limburgse wijn proefpakket gelanceerd. Deze proeverij van 3 verschillende wijnen is een uitstekende manier om de streekwijn te ontdekken.  

De Stichting promotie Limburgse wijn ondersteunt en initieert de ontwikkeling van het wijntoerisme en de bekendheid van de Limburgse wijnen. En werkt daarbij samen met o.m. stichting La Saison Culinaire, de Provincie Limburg, Gemeente Gulpen-Wittem, Horeca Nederland afdeling Zuid, Marketing Maastricht en VVV Zuid Limburg, Stichting Wahwiller wijnfeesten e.a.