3 september 2019

Magnum NL wijn voor het goede doel

‘Sommelier van het Jaar 2019’, Koen van der Plas en ‘Wijngaardenier van het jaar 2019’, Stan Beurskens van ‘wijngaard van het Jaar 2019’ St.Martinus in Vijlen, lanceerden zondag jl. op Kasteel Amerongen de actie “NL 17 domeinen”.

Deze actie betreft verkoop van slechts 150 exclusieve en genummerde magnums witte wijn. Deze cuvee is samengesteld en afkomstig van wijn uit 17 Nederlandse wijngaarden verspreid door heel Nederland en kosten € 195,- per stuk (ex BTW).

De deelnemende wijngaarden, waaronder ook ‘De Kleine Schorre’, en wijngaarden van het jaar ‘Betuws Wijndomein’ en ‘De Frysling’, staan omschreven in het boek van Koen van der Plas ‘NL wijn & spijs’.

De totale opbrengst van deze actie, ca. € 25.000,- gaat naar het KWF Kankeronderzoek.

Initiatiefnemer en veelgevraagd spreker over ‘Gastvrijheid’, Bas Hoogland: ”Nog nooit is er een Nederlandse wijn gemaakt met wijn van zoveel verschillende Nederlandse wijngaarden, een absoluut unicum en met recht daarom de allereerste NL wijn. Koen en Stan hebben samen deze witte wijn samengesteld en ‘gecuveerd’ en hij is écht heel mooi geworden. Het is een bijzondere ode aan de groeiende populariteit van Nederlandse wijnen en we verwachten met een paar dagen uitverkocht te zijn.”

Bestellen kan nog zolang de voorraad strekt: 17domeinen@gmail.com