17 mei 2019

Gastronomische hoogtepunten tijdens de Spaanse Wijnweek 2019

Spanje is onder andere geliefd om haar uitstekende gastronomie. Dit wordt door velen ervaren als een van de aantrekkelijkste aspecten van dit land. Elke Spaanse wijnstreek heeft zijn eigen cultuur, streekproducten en gastronomie. In Nederland zijn er ook veel liefhebbers van Spaanse wijn, waardoor het hoog tijd is om de Spaanse Wijnweek in Nederland te introduceren. Tijdens deze week krijgt het publiek letterlijk en figuurlijk de Spaanse smaak te pakken!

De Spaanse Wijnweek vindt plaats van 17 t/m 23 juni door heel Nederland. Het evenement wordt georganiseerd door ICEX in samenwerking met onder meer restaurants, wijnimporteurs, wijnbars en hotels. Tijdens dit evenement brengen zij de Nederlandse bourgondiër in contact met de beste Spaanse wijnen uit bijzondere wijnstreken.

Spaanse Gastronomie door heel Nederland
Restaurants, wijnimporteurs, wijnbars en hotels uit heel Nederland nemen deel aan de Spaanse Wijnweek 2019. Van Groningen tot Amsterdam en van Den Haag tot Maastricht. Het Nederlandse publiek kan zich aanmelden om tijdens deze week de Spaanse gastronomie te ervaren bij een van de deelnemende locaties. De deelnemers organiseren diverse activiteiten voor liefhebbers om hen volledig onder te dompelen in de Spaanse wijncultuur. Zo wordt er live Spaanse ham gesneden door een cortador de jamón, zijn er wijnproeverijen, masterclasses, diners en nog veel meer!

Waan je tijdens de Spaanse Wijnweek van 17 t/m 23 juni in Spaanse sferen en geniet van gastronomische hoogtepunten. De evenementen die zijn aangesloten bij deze week, zijn te vinden via deze link: http://www.vinos-de-espana.nl/pag/465/evenementen.html.

Over ICEX 
De Economische en Commerciële Afdeling van de Ambassade van Spanje behartigt de economische belangen van Spanje in Nederland. Het heeft een ICEX promotiecentrum, Foods and Wines from Spain (FWS), gespecialiseerd in de promotie van wijn en voedingsmiddelen. FWS voorziet de Nederlandse wijnwereld van informatie over Spaanse wijn en ontwikkelt ook campagnes voor Spaanse wijn in het algemeen, en voor bepaalde wijngebieden (Denominaciones de Origen) in het bijzonder. ICEX España Exportación e Inversiones (ICEX) helpt Spaanse bedrijven bij het realiseren van hun ambities op buitenlandse markten. Ook bevordert ICEX de buitenlandse investeringen in Spanje. ICEX is onderdeel van het ministerie van Industrie, Handel en Toerisme