7 juli 2021

De derde genomineerde voor de titel Wijnvrouw van het Jaar is bekend.

Op landgoed de Salentein maakten Barbara Verbeek en Clarissa Slingerland, initiatiefnemers van Stichting Wijnvrouw van het Jaar, bekend dat Nadien de Visser de derde genomineerde is.

Dit is de derde editie van Wijnvrouw van het Jaar, een initiatief van het Wijntheater en MissPublicity. De andere genomineerden zijn Claudia van Dongen en Elke Wolterink. Woensdag 25 Augustus maakt de organisatie de laatste genomineerde bekend. De finale vindt plaats tijdens Gastvrij Rotterdam.

Nadien de Visser

De jury spreekt lovend over Nadien de Visser en zien haar als een frisse en vernieuwende wind in de wijnwereld. Ze is veelzijdig, ondernemend, verrassend heeft kennis van zaken. Nadien geeft verschillende wijncursussen op verschillende niveaus, doet zelf WSET, is creatief en creëert nieuw wijnwerk voor zichzelf waarbij ze uitgaat van waar de markt om vraagt. Ze is overtuigd gericht op educatie op een grappige en frisse manier.

Nadien heeft in 2018 haar vaste baan opgezegd om full-time voor zich zelf te gaan beginnen in de wijnwereld. Ze begon de wijnopleiding WSET en rondde deze met succes af. In 2016 startte ze Le Club des Vins waar ze zich verhuurt als tekstschrijfster, en vanuit haar fanshop wijnplattegronden, ansichtkaarten met wijnteksten, bijzondere proefboekjes, wijnsweaters en allerlei andere wijn hebbedingen verkoopt.
Tijdens de eerste lockdown bedacht ze le Clubs Academy. Hier worden examentrainingen voor bijna alle SDEN en WSET cursussen aangeboden. Dit is een online leeromgeving waar je veel vragen kunt oefenen. Ze schrijft op freelance basis teksten voor wijnimporteurs en wijnwinkels. Daarnaast startte ze vorig jaar met sommelier Jan-Jaap Altenburg een podcast over wijn, deze heeft al meer dan 80.000 downloads.

Wijnvrouw van het Jaar 2021

De vakjury van Wijnvrouw van het Jaar 2021 bestaat uit Barbara Verbeek, Peter van Houtert, Janny van der Heiden, Birthe van Meegeren (winnares Wijnvrouw van het Jaar 2019) en Magda van der Rijst (winnares Wijnvrouw van het Jaar 2020). Niet alleen de jury van wijnprofessionals bepaalt de uiteindelijke winnaar. Na de bekendmaking van de laatste genomineerde kan het publiek meestemmen.

De wijnwereld is aan het veranderen. De laatste jaren zien we steeds meer krachtige, energieke en gedreven vrouwen die zich op een bijzondere manier inzetten in de wijnwereld. Zij maken met hun werk, passie, kennis of creaties de wijnwereld nog mooier. Volgens initiatiefnemers Barbara Verbeek (Wijntheater) en Clarissa Slingerland (MissPublicity) zijn de vrouwen in de Nederlandse wijnbranche uniek. Deze vrouwen werken hard, inspireren, zijn creatief, kleurrijk en veelal een stimulans voor andere vrouwen. Het is de hoogste tijd om deze wijnvrouwen in de schijnwerpers te zetten. Kernwaarden voor de award zijn onder andere toegankelijkheid, verbinding, professionaliteit, kennis en ambitie.

Bron: More than Drinks