29 september 2021

Claudia van Dongen, Wijnvrouw van het jaar 2021!

Tijdens Gastvrij Rotterdam is Claudia van Dongen uitgeroepen tot Wijnvrouw van het Jaar 2021.

De vakjury reikte de award uit in het Wijntheater in Ahoy. Winnares Claudia van Dongen (derde van links op de foto) is register wijndocent, register vinoloog, wijninspirator, wijninkoper, wijndocent en oprichter van een B2B-wijnplatform.

De award werd voor de derde keer uitgereikt. Afgelopen jaar werd er elk kwartaal een wijnvrouw van het seizoen genomineerd. Dit leidde, naast Van Dongen, tot drie andere genomineerden: Elke Wolterink, Nadien de Visser en Floor van Ede.

Na een spannende race – waarbij niet alleen het oordeel van de jury, maar ook die van het publiek meewoog – won Van Dongen, die volgens het juryrapport een wijninspirator is “die anderen net zo gek van wijn laat maken als ze zelf is. Zij is een multi-talent, veelzijdig, een onderneemster in de breedste zin van het woord. Ze doet dit door middel van wijnstudies, wijnreizen en ontmoetingen met wijnmakers. Behalve voor haar persoonlijke ontwikkeling dienen deze inspanningen ook altijd een hoger doel, namelijk anderen inspireren.”

Van Dongen organiseert onder meer wijnstudiereizen binnen Europa – voor zowel professionals als particulieren – en organiseert vanuit haar eigen wijnadviesbureau cursussen, masterclasses en workshops op verschillende niveaus. Ook is ze docent bij de Wijnacademie en lid van de landelijke examencommissie van wijnexamens. Begin vorig jaar lanceerde ze het B2B-wijnplatform VINEXION.

 

BRON: More than Drinks