wijn.nl

Wat verstaan we onder bordeauxblend?

Zoals de naam al doet vermoeden, is de bordeauxblend een aanduiding voor rode wijn die gemaakt wordt met verschillende druivenrassen...

Proeven in de praktijk – Bourgogne & Bordeaux

Waar liggen de nuanceverschillen tussen een Bourgogne- en een Bordeauxwijn?

Proeven in de praktijk – Chablis & Oaked Chardonnay

Hoe zou je het verschil benoemen tussen een witte wijn uit een koel klimaat en een witte wijn uit een...

Wijn en je lijf

Wie met wijn bezig is, moet ook proeven, en drinken. Gelukkig is regelmatig, matig wijn drinken goed voor je lijf....

Wat bepaalt de smaak en waar wordt wijn gemaakt?

Tot nu toe hebben we vooral de verschillen in druivenrassen besproken, maar de smaak van wijn wordt door meer bepaald...

Serveertemperatuur

De wijn laten chambreren, of op kamertemperatuur laten komen, is een algemeen gekend begrip. Tegenwoordig is onze kamertemperatuur echter té...

Zoete wijn versus zure wijn

Zit er in zoete wijn minder zuur? Waar komt de zure smaak vandaan? We gaan het even beknopt na.

De kurkentrekker

Voor de eigenschappen van een handige kurkentrekker verwijzen we je graag door naar onze e-learning pagina, waar alles gestructureerd samengevat...

Proeven in 4 stappen

Om het volledige smaakpalet te ervaren doorloop je best een aantal stappen, die we samen met jou zullen overlopen. Als...

Het perfecte proefglas

Als je wijn drinkt uit een standaard drinkglas verlies je automatisch een deel van het aroma. We bespreken een aantal...

wijn.nl