Wijntapsysteem

2

Door: Hubrecht Duijker

Is het ’s werelds slimste wijntapsysteem? Dat zou zomaar kunnen. Het was voor mij nieuw en ik ontdekte het In Coopers Hall, een vorig jaar door zes partners gestichte ‘taproom’ in Portland, Oregon. Uit de muur tapt men daar ongeveer veertig verschillende wijnen, wat waarschijnlijk meer is dan wie ook in Amerika. En, zo te proeven via twee flights van vier verschillende soorten, blijven de wijnen uitstekend in conditie. Assistent-manager Jennifer Helmbold was zo vriendelijk om ons een kijkje achter de schermen, pardon de muur te gunnen. Daar stonden tientallen metalen kegs, een soort smalle metalen biervaten, elk goed voor 25 flessen wijn. Met twee slangetjes waren ze verbonden met enerzijds een taphendel en anderzijds een tank die een stikstof/koolzuurmengsel bevat. Een groot voordeel van het systeem is dat bespaard wordt op flessen en alles wat daarmee samengaat. Vandaar het verlichte display met de tekst ‘Wine on tap – over 425.000 bottles saved’. Enerzijds produceert Coopers Hall zijn eigen wijnen, anderzijds betrekt het bedrijf ze van producenten die een deel van hun oogst inmiddels op kegs bottelen, ook voor andere horecabedrijven die dit tapsysteem hebben geadopteerd. Wie o wie begint ermee in Nederland?

 

Blogoverzicht
2 reacties Plaats een reactie
  1. Het systeem is niet nieuw, al in 1982 had ik in mijn restaurant in Eindhoven dit systeem, vaatjes van 30 liter een rode wijn en een witte wijn. het werkt voortreffelijk met de huiswijn.
    Wijn per fles blijft nodig, maar voor de huiswijn kun je veel glas besparen op deze manier.
    Destijds was ” Wijnexpeditie Heesch” de leverancier , ik kan me niet voorstellen dat het niet meer verkrijgbaar is in Nederland.

  2. Baeten Vinopolis

Plaats een reactie

Plaats reactie