4 augustus 2015

Wijntapsysteem

Door: Hubrecht Duijker

Is het ’s werelds slimste wijntapsysteem? Dat zou zomaar kunnen. Het was voor mij nieuw en ik ontdekte het In Coopers Hall, een vorig jaar door zes partners gestichte ‘taproom’ in Portland, Oregon. Uit de muur tapt men daar ongeveer veertig verschillende wijnen, wat waarschijnlijk meer is dan wie ook in Amerika. En, zo te proeven via twee flights van vier verschillende soorten, blijven de wijnen uitstekend in conditie. Assistent-manager Jennifer Helmbold was zo vriendelijk om ons een kijkje achter de schermen, pardon de muur te gunnen. Daar stonden tientallen metalen kegs, een soort smalle metalen biervaten, elk goed voor 25 flessen wijn. Met twee slangetjes waren ze verbonden met enerzijds een taphendel en anderzijds een tank die een stikstof/koolzuurmengsel bevat. Een groot voordeel van het systeem is dat bespaard wordt op flessen en alles wat daarmee samengaat. Vandaar het verlichte display met de tekst ‘Wine on tap – over 425.000 bottles saved’. Enerzijds produceert Coopers Hall zijn eigen wijnen, anderzijds betrekt het bedrijf ze van producenten die een deel van hun oogst inmiddels op kegs bottelen, ook voor andere horecabedrijven die dit tapsysteem hebben geadopteerd. Wie o wie begint ermee in Nederland?

 

Hubrecht Duijker

Anderen lazen ook

Een mooi chique wijnglas met een lange poot, hij zit er niet voor niets.

22 juni 2021

Je kent ze wel, de prachtige wijnglazen op een mooie lange poot. Van het rode wijnglas vaak nog hoger dan...

Dit zijn de 100 lekkerste wijnen onder de 10 euro volgens Harold Hamersma

11 juni 2021

Met het prachtige weer en het weekend voor de deur, informeren we je graag over deze lijst met heerlijke wijnen...

Magda van der Rijst Wijnvrouw van het jaar 2020!🍷

23 september 2020

Gisteren heeft de vakjury van Wijnvrouw van het Jaar Magda van der Rijst uitgeroepen tot Wijnvrouw van het Jaar 2020....