12 maart 2019

Mijn vrienden… een bericht van Wim over Wijn

Mijn vrienden…  

Wijn drinken doe ik graag samen met mijn man, maar eigenlijk is het nog veel leuker om het met vrienden te doen, en dan er nog lekker iets bij te eten. Wie tegenwoordig altijd aanschuift is Wim. Ondertussen ben ik ook wel de beste vriendin van Wim geworden. Ik heb hem het eerst ontmoet in 2015 toen ik nog bij een grote wijnimporteur werkte als commercieel directeur. Gekke vent die Wim. Hij probeerde me wijs te maken dat als ik minder zou drinken, ik meer van wijn zou genieten. Maar als commercieel directeur wil je natuurlijk zoveel mogelijk flessen wijn verkopen. Dus die boodschap knelde wel een beetje. Aan de andere kant…. Teveel bonbons eten is ook niet lekker, vooral die goedkope zeepachtige dingen, laat ik liever liggen. En dan heb ik liever een handgemaakte bonbon. En ja, dan maar 1.

Inmiddels verkoop ik geen wijn meer en is mijn vriendschap met Wim hechter. Ik begrijp hem ook wat beter. Hij heeft goede tips en inmiddels zie ik bij mijzelf een verandering als het om wijn kopen gaat. In plaats van 2 ‘gewone’ flessen verwen ik mezelf nu vaker met een bijzondere fles wijn. Net als die bonbon. Ik drink ‘m met aandacht en zoek er een menu bij, waar ik ook zorgvuldiger kies voor biologisch, dichtbij en neem ik de tijd het te bereiden. En naast mijn glas wijn, staat standaard een glas water. Lekker voor de dorst. Ik hoef ook niet elke dag wijn, alhoewel ik het stiekem wel lekker vindt. Inmiddels heb ik ook alcoholvrije wijnen ontdekt. Nee, het is geen alternatief voor wijn, maar net als Radler bier, prima te drinken. Ook let ik op alcoholpercentages. Wist je dat heel veel Duitse wijnen een lager alcoholpercentage hebben? Af en toe niet, is ook een tip van Wim.

Oh ja, ik heb ook een andere vriend Bob. Ik denk dat ik Bob ook wel 2x in de week over de vloer heb. Ik heb hem leren kennen in het plaatselijke restaurant bij mij in het dorp. Daar kunnen ze Bob en Wim niet uit elkaar houden. Terwijl Bob nooit iets drinkt, ook niet een klein beetje en Wim met mate. Bij een wijnarrangement vraag Wim altijd om halve glazen. Hij wil niet bij een 4 gangen diner 4 glazen wijn. Nu neemt hij 4x een half glas… Voor de grap hebben ze het een ‘Wim arrangement’ genoemd. Ik vind het een goed idee. En als ik buiten de deur met ze mee-eet, vraag ik ook naar een wim-arrangement. 

Wim heeft een eigen website met tips: www.wimoverwijn.nl

 

wijn.nl

Anderen lazen ook

Overzicht open dagen Nederlandse wijngaarden 2023

15 augustus 2023

Hieronder vindt u een overzicht van de Nederlandse wijngaarden die open zijn in de verschillende weekenden van september 2023. ***...

Overzicht open dagen Nederlandse wijngaarden 2022

12 augustus 2022

Hieronder vindt u een overzicht van de Nederlandse wijngaarden die open zijn in de verschillende weekenden van september 2022. ***...

Een mooi chique wijnglas met een lange poot, hij zit er niet voor niets.

22 juni 2021

Je kent ze wel, de prachtige wijnglazen op een mooie lange poot. Van het rode wijnglas vaak nog hoger dan...