18 december 2015

De FoodTube & Wijnselectie voor de kerst van Harold Hamersma

Bouchées à la reine met kip

Recept:

http://foodtube.nl/bouchee-la-reine-het-bladerdeeg/

http://foodtube.nl/bouchee-la-reine-de-ragout/

Wijnsuggestie:

Supermarkt:  Grans-Fassian 2011, Pinot Blanc trocken, Mosel, Duitsland (€ 9,99) Albert Heijn.

Cijfer in De Grote Hamersma 2016: 8,5

Wijnspeciaalzaak: Calnite 2013, Saint-Pourçain, Frankrijk (€ 12,99) Grapedistrict.

Cijfer in De Grote Hamersma 2016: 9

Internet: Verget de Sud ‘Sans Terroir’ 2014 Vin de France, Frankrijk ( € 7,95) Wijnkoperij Okhuysen

Cijfer in De Grote Hamersma 2016: 8+

Wildzwijn stoofschotel

Recept:

http://foodtube.nl/stephane-reynaud-wildzwijnsstoof/

Wijnsuggestie:

Supermarkt: Mas du Petit 2014, Azega, Bouches du Rhône, Frankrijk (€ 5,99; biologisch) Plus

Cijfer in De Grote Hamersma 2016: 9

Wijnspeciaalzaak: Quinta do Monte d’Oiro 2010, Syrah ‘Lybra’ Lisboa, Portugal (€ 9,95) Gastrovino.

Cijfer in De Grote Hamersma 2016: 8,5

Internet: La Porta di Vertine 2010, Chianti Classico, Italië (€ 16,50) By the Grape.

Cijfer in De Grote Hamersma 2016 8,5.

Plumpudding van Yvette van Boven

Recept:

http://foodtube.nl/plum-pudding/

Supermarkt. Heaven on Earth Muscat, West-Kaap, Zuid-Afrika (€ 7,99; biologisch; 37,5 cl.) Ekoplaza.

Cijfer in De Grote Hamersma 2016: 8,5

Wijnspeciaalzaak: Gonzalez Byass Nectar PX, Jerez, Spanje (€ 6,59; 37,5 cl.) Gall & Gall.

Internet: Bodegas Iglesias ‘Par’, Vino Naranja, Condado de Huelva, Spanje (€ 19,95; 50 cl.). Well of Wine

Harold Hamersma

Anderen lazen ook

Hoe is het gesteld met jouw wijnkennis?

6 mei 2019

Welke wijnen heb je allemaal? Hoe smaakt die Cabernet sauvignon? Zou je het omschrijven als strak of stroef? In de...

De leukste lesdag van onze opleiding? Over de Bourgogne-les van Gert Crum!

15 april 2019

Lesverslag van de heer Wouter Moll, in opleiding voor Vinoloog van de Wijnacademie. Wie in Nederland Bourgogne zegt, zegt Gert...

Terug de schoolbank in

13 maart 2019

Op de vraag vroeger of ik wist wat ik wilde worden, antwoordde ik steevast: journalist. Tegenwoordig vraag ik mij af...