7 Jun

Wijnfeest Aalten

Voor consumenten

Na een stralend Wijnfeest vorig jaar, kijkt de organisatie uit naar het inmiddels zesde Aaltense Wijnfeest. Altijd rond het 2e weekend van juni. Dit jaar gehouden op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 juni, met op Pinkstermaandag een gezellige afsluiting op de Markt met verkoop van wijn voor thuis. Wijnboeren uit de Achterhoek en uit de Duitse Pfalz, Nahe en Moezel, presenteren zich aan het lokale publiek en wijnliefhebbers uit de verre omgeving.

De Wijnboeren
De Wijnboeren uit de Duitse wijnstreken verbouwen allen hun eigen druiven op de glooiende hellingen van in het prachtige landschap. Het grote aantal verschillende druiven en uiteenlopende methodes van oogsten en voorbereiden van de wijn, zorgt voor een groot assortiment aan wijnen en een eigen unieke smaak per wijnboer.
Ook de Achterhoekse wijnboeren verschillen in druivensoorten en wijn produceren. Zo worden wijnen geproduceerd door de coöperatie en in eigen beheer. Beide uniek op hun eigen manier.

Welkom
Vanaf vrijdag 7 juni 17:00 uur zijn de bezoekers welkom in het Aaltense Wijndorp. De zaterdag en zondag vanaf 15:00 uur. Op de Markt staan drie dagen lang, de wijnboeren. Tevens kan de bezoeker genieten van speciale gerechtjes en heerlijke Tapas.

Tijden:
Vrijdag 7 juni van 17:00 – 24:00 uur (20:00 uur officiële opening)
Zaterdag 8 juni van 15:00 – 24:00 uur
Zondag 9 juni van 15:00 – 24:00 uur
Maandag 10 juni van 11:00 – 18:00 uur (start om 11 uur met een gezamenlijk ontbijt)

Meer informatie; www.welkominaalten.nl/wijnfeest