22 Sep

Wijn & Cognac Tour 2016

Domaine la Fontaine
6, Rue de la Fontaine
17150 Soubran, Frankrijk

Voor consumenten

Domaine La Fontaine Wijn & Cognac Tour 2016 – Domaine La Fontaine

Rondom de Franse steden Bordeaux en Cognac staat aan het begin van de herfst alles in het teken van de druivenoogst, la vendange. De geur van gistende druiven verspreidt zich over het land en materieel rijdt af en aan. De kwaliteit van de druiven en dus de latere wijn, de weersomstandigheden, het zijn de gesprekken van de dag in Zuidwest Frankrijk.Tijdens de Wijn & Cognac Tour van Domaine la Fontaine kun je drie dagen meegenieten van deze bijzondere tijd rondom de wijnoogst.  De foto’s bovenin deze pagina geven een beeld van de sfeer.

Je loopt een dag mee met de wijnboer, je bezoekt een wereldberoemd cognachuis, een wijnchateau, een ambachtelijke vatenmakerij én je proeft heerlijke wijnen en meer. Bij het ochtendgloren trekken we de wijnvelden in, krijgen uitleg over het proces van druif tot fles en gaan (uiteraard op vrijwillige basis) een aantal ranken plukken. We bekijken de pressoir waar de vers geplukte druiven tot sap worden geperst, om vervolgens aan te schuiven voor een bourgondische lunch tussen de vaten in de wijnkelder.

Data: 22 – 25 september 2016

Prijs: € 395,- p.p.

Het volledige arrangement bestaat uit:

  • 3 overnachtingen bij Domaine la Fontaine
  • een dag meelopen bij de wijnboer
  • een bezoek aan een wereldberoemd cognachuis/wijnchateau mét dégustation
  • een boeiende rondleiding bij een vatenmakerij
  • alle maaltijden (ontbijt, lunch en 3-gangen diners)
  • alle wijnen tijdens de maaltijden en proeverijen

Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt of direct wilt reserveren: info@domainelafontaine.com of telefoon: +33 546 043 951

Bekijk/Download hier de printversie (PDF)