19 Sep

Volg de Slow Food wijnslak door het Groene Hart

Wijngaard Naescas
Westkanaalweg 123
2461 GW Ter Aar

Voor consumenten

Wijn Spijs proeverij zaterdag 19 september 2015
De Slow Food slak trekt haar wijnspoor door het Groene Hart. In 2013 is het spoor gestart in de kleine wijngaard Bilderhof, prachtig gelegen op Het Eiland van Dordrecht. Dit jaar, 2015, stopt de Slow Food slak in de landelijk gelegen wijngaard Naescas, tevens camping, bij Ter Aar. De wijngaard, plusminus 0,5 hectare groot, ontleent de naam aan boer Cats. Het wijngaard perceel ligt namelijk naast het land van deze boer. Sinds 2004 is Peter Verboom gepassioneerd wijngaardenier te Naescas. Voor de rode wijn mengt Peter de twee druivenrassen Rondo en Regent. Voor de witte wijn gebruikt hij de druivenrassen Solaris en Palatina. Wijngaard Naescas behaalt bij de Nederlandse Wijnkeuring al bijna 10 jaar de zogenaamde WIN Keurzegels (net geen brons). De wijnen behoren dan ook tot de subtop.

Het idee is om jaarlijks een wijngaard in het Groene Hart te bezoeken, ter plaatse het verhaal over de wijngaard, druiven, de verzorging en het wijn maken te horen en te zien. Daarna worden de wijnen aan tafels bij de wijngaard geproefd, omlijst met passende spijzen ambachtelijk bereid van producten uit de streek. Dan is er ook gelegenheid voor ontmoeting en gesprek.

Programma
11.00 uur Ontvangst in de druivenkas van Wijngaard Naescas.
Met koffie/thee en lekkers uit de streek.

11.30 uur In gesprek met vinoloog en wijnschrijver Mariëlla Beukers (www.wijnkronieken.nl), over Nederlandse wijn en wijnbouw. Van
Mariëlla verschijnt 1 november a.s. het boek “Wijn van eigen bodem’,
(samen met Irene de Vette).
Meer informatie op www.wijnvaneigenbodem.com.

12.00 uur Rondleiding wijngaard en wijnmakerij door Peter Verboom met verhaal. www.naescas.nl

13.00 uur Aan tafel: wijnproeven met uitleg door Peter Verboom.
Met omlijsting van een mooi palet aan spijzen, ambachtelijk bereid van producten uit de streek.

15.00 uur Afsluiting.

Kosten en aanmelden € 35,00 (Slowfood leden) en € 40,00 (niet Slowfood leden). Graag zo spoedig mogelijk opgeven, in verband met het beperkt aantal plaatsen, via groenehart@slowfood.nl. De aanmelding is definitief na overmaking van het geld, op rekeningnummer: NL71 TRIO 0254.8007.85, van Slow Food Convivium Groene Hart, o.v.v. “Volg de Slowfood wijnslak 2015”. Voor informatie/vragen: groenehart@slowfood.nl of 06-50631942.
NB. Aangezien het een buitenprogramma is, zijn we afhankelijk van het weer. Graag met de kleding hiermee rekening houden. Wijn kan ter plaatse worden gekocht.