15 Apr

Verrassende bubbels uit Nederland

Hotel Mitland
Ariënslaan 1
3573 PT Utrecht 

Voor consumenten

Bubbels, bubbels en nog eens bubbels uit Nederland? Jazeker!  Mousserende wijnen oftewel ofwel ‘bubbels’ van eigen bodem zijn in opmars.
Heb je altijd al meer willen weten over mousserende wijn van Nederlandse bodem kom dan naar deze bijzondere overzichtsproeverij, waar we samen met 4 wijnmakers 12 mousserende wijnen gaan proeven.
Wijnen die zowel gemaakt zijn van gemaakt van klassieke rassen, als van de zogenoemde Piwi-rassen. Piwi is een Duitse afkorting voor “Pilzwiderstandsfähigen Rebsorten” oftewel schimmeltolerante druivenrassen, zoals de Solaris, Reent, Pinotin, Johanniter, etc.

We proeven Brut wijnen van de Kleine Schorre, Apostelhoeve, Thorn, Holset, Colonjes, Fromberg, Sint Martinus, Betuws Wijndomein, hoeve Nekum, Raarberg, Zwirs en Frysling. Iedere mousserende wijn is net even anders. Welke smaak de wijnmaker uit de druiven weet te halen is afhankelijk van de weersomstandigheden, de gebruikte druiven en wat de wijnmaker met de druiven doet, maar ook hoe lang de wijn op de gist ligt.  Door de wijnen naast elkaar te proeven herken je hun eigenheid of gemeenschappelijkheid. We gaan het ontdekken…

Voorafgaande aan de proeverij neemt wijnschrijfster, historica en Registervinologe Mariëlla Beukers jullie mee in de historie van de Nederlandse wijnbouw. En geeft wijnmaker Adam Dijkstra van Wijnhoeve de Colonjes tekst en uitleg over het maken van mousserende wijnen in Nederland.

 

Aanvang:    15:00 uur   
Einde:          17:45 uur

Lokatie:       Hotel Mitland, Ariënslaan 1, 3573 PT  Utrecht, Telefoon 030 271 58 24, www.mitland.nl

Contact VVN: Yvonne Zohar 06-22011173

Kosten en aanmelden

Voor deze middag vragen wij een bijdrage in de kosten van de leden € 25,- en voor niet-leden € 35,=.

 

https://www.vinologen.net/A217-C209-Verrassende-bubbels-uit-Nederland.html