10 Apr

Malbec World Day 7de editie

Gauchos aan de Plas
Weissenbruchlaan 149
Rotterdam

Voor professionals

De Argentijnse Ambassade In Nederland organiseert voor de zevende keer een festiviteit. Het evenement wordt georganiseerd op maandag 10 april a.s. bij Gauchos aan de Plas in Rotterdam, waar meer dan 100 verschillende malbec wijnen te proeven zijn, aangeboden door meer dan 20 nederlandse wijnimporteurs.

Bovendien worden typische Argentijnse hapjes en lekkernijen geserveerd en een tangoshow gegeven om een Argentijnse sfeer te creëren ter ere van het druivenras Malbec.

Voor een indruk van de evenement klik op: https://vimeo.com/162896505

Programa:

14:30 uur Wijnproeverij Malbec World Day bij restaurant Gauchos

16:30 uur Degenen die meer willen leren over malbec kunnen een Masterclass volgen van de Magister Vini Fransbert Schermer

16:50 uur Einde wijnproeverij bij restaurant en begin receptie bij Mendoza’s Wine bar

17:30 uur Welkom door de Argentijnse Ambassadeur Horacio Salvador

17:45 uur Tango-show.

18:30 uur Eind.

Adres:

Gauchos aan de Plas,Weissenbruchlaan 149, 3054 LM Rotterdam

Wilt u dit gratis en leerzaam evenement bijwonen of meer informatie ontvangen? Dan kunt u een e-mail sturen naar: rsvp_epbaj@mrecic.gov.ar

Malbec World Day wordt gevierd ter herinnering aan de dag in 1853 dat toen aanstaand president Domingo Faustino Sarmiento van Argentinië de Franse bodemexpert Michel Aimé Pouget opdracht gaf om nieuwe wijnstokken naar het land te brengen, waaronder Malbec. Malbec is de ‘icon grape’ voor Argentinië. Ter gelegenheid van de Malbec World Day 2017 worden over de hele wereld activiteiten georganiseerd.