2 Nov

International Sherry Week

Voor consumenten Voor professionals

Datum: 2 t/m 8 november 2015

Verras je gasten met een sherry fiesta tijdens de International Sherry Week!

De International Sherry Week is een initiatief van Consejo Regulador Jerez-Xérès-Sherry en Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda. Duizenden restaurants, wijnbars, hotels, bodega’s, wijnhandels en sherry aficionados in bijna 25 landen hebben vorig jaar activiteiten georganiseerd rondom sherry. Dit jaar zal dat beslist toenemen, want sherry is weer helemaal in. Zeker nu we beter weten hoe we sherry moeten drinken!

Shapas
Sherry is er in alle smaken, van kurkdroog tot intens zoet. Dat is de reden waarom je met sherry vele wijn-spijs combinaties kunt maken, zoals met vlees, wild, vis, zeevruchten, kaas en desserts. En het mooie is, sherry past bij smaken die niet altijd makkelijk met wijn te combineren zijn. Neem olijf, tomaat, amandel of ei, ingrediënten die veel in tapas worden gebruikt. Niet verwonderlijk dus dat het in Andalusië de normaalste zaak van de wereld is om bij tapas een glaasje van deze versterkte Zuid-Spaanse wijn te drinken. Tapas en sherry passen zo goed samen, er is maar een woord voor: shapas. Sherry is niet alleen heerlijk als aperitief of bij het eten, je kunt sherry ook uitstekend mixen in een cocktail, vooral met tequila, of toevoegen als smaakmaker in gerechten.

Sherry op het menu!
Een sherryproeverij, koken met sherry, een sherryarrangement bij het eten, je eigen unieke shapas creatie, flamenco muziek… laat je gasten op een leuke manier kennismaken met sherry tijdens de International Sherry Week. En maak er een feestje van! Misschien ontdek je ook zelf nog nieuwe aspecten van deze veelzijdige wijn.

Inspiratie voor activiteiten, wijn-spijs combinaties en recepten kun je vinden op het Internationale Sherry Wines platform. Binnenkort wordt dit platform ook in het Nederlands gelanceerd.

Jouw sherry event in de spotlights
Om zoveel mogelijk exposure te krijgen van je sherry event én je bedrijf, kun je gebruik maken van de digitale kanalen van de International Sherry Week. Wij bieden je een podium op de website met 30.000 bezoekers per jaar en op de Internationale Sherry Wines social media kanalen met meer dan 10.000 volgers. We promoten actief alle events die bij ons zijn aangemeld in Nederland. Profiteer ervan!

Wat kun je doen:

  • meld je event aan op www.isherryweek.com. Jouw bedrijf en event krijgen een mooie plaats op de World Sherry Map.
  • promoot je event via #sherryweek.
  • join de #sherrylovers community via de Nederlandse Sherry kanalen, ook hier wordt je event flink gepromoot.
  • maak je eigen shapas creatie wereldkundig via #sherryshapas.
  • het logo en de poster van de International Sherry Week kun je gratis downloaden op isherryweek.com

Twitter Tastings
Tijdens de International Sherry Week worden twee Europese Twitter Tastings gehouden. Iedereen is uitgenodigd om mee te twitteren. De eerste tasting betreft de diversiteit van sherry en de verschillende wijnstijlen. Een selectie van 15 bloggers gaan
5 sherry’s proeven en bespreken deze live op twitter. Bloggers met een gedegen kennis van sherry en een goede aanwezigheid op social media kunnen zich hiervoor aanmelden via info@sherrynotes.com. Ben je geen blogger, maar heb je interesse in sherry en wil je er meer over weten, twitter dan mee op maandag
2 november tussen 19 en 20 uur. Er zijn producenten online om vragen te beantwoorden. En je kunt natuurlijk meeproeven als je een of meerdere van deze sherrywijnen in huis haalt.

De wijnen die geproefd worden tijdens de Twitter Tasting vind je hier.

Voor de tweede Twitter Tasting op dinsdag 3 november worden uit de aanmeldingen 12 bloggers geselecteerd. Deze tasting draait in zijn geheel om Palo Cortado Sherry, van vaak meer dan 30 jaar oud.
Klik hier voor meer informatie over deze unieke tastings en twitter mee met #SherryTT.

Ben jij een Sherry Spot of wil je een sherry cocktail, wijnspijscombinatie of recept delen met #sherrylovers wereldwijd? Dat kan, gewoon in het Nederlands, via de onderstaande formulieren.