5 Nov

Exclusieve Riedel glaswerk proeverij

Sofitel Legend The Grand Amsterdam
Oudezijds Voorburgwal 197
1012 EX Amsterdam

Voor consumenten

Zondag 5 november aanstaande vindt een exclusieve Riedel-proeverij plaats in Sofitel Legend The Grand Amsterdam. Gastvrouw Laetizia Riedel maakt met haar charmante voorkomen en sprankelende manier van vertellen elke Riedel-proeverij tot een onvergetelijke ervaring. Ze geeft een exclusieve kijk in de wereld van het Riedelglas.

Op maat gemaakt glaswerk tilt de smaakbeleving naar een hoger niveau. De geuren en smaken van wijn worden bepaald door het druivenras, het terroir, de liefde van de wijnmaker én het glas.

Riedel is dé trendsetter op het gebied van wijnglazen. Dit Oostenrijkse familiebedrijf is al ruim 250 jaar een glasblazersbedrijf. In de jaren vijftig van de vorige eeuw ontdekte Claus Riedel dat de vorm van het glas een veel grotere invloed had op de smaak van wijn dan iedereen dacht. Wijndrinkers zijn het er sindsdien over eens: als je ooit een Riedel-glas hebt geprobeerd, wil je nooit meer anders.

Deelname aan het Riedel Tasting Event kost € 75,00 per persoon. Bij aanmelding vóór 27 oktober via Wijnkoperij De Gouden Ton zijn de kosten € 54,95 per persoon.

Tijdens de wijnproeverij worden prachtige wijnen geschonken van Wijnkoperij De Gouden Ton. De prijs is inclusief een driedelige set Riedel Veritas-proefglazen t.w.v. € 73,50.

Aansluitend op de proeverij serveert Executive Chef Andrès Delpeut een lunch bij restaurant Bridges in Hotel The Grand Amsterdam. Deze tweegangenlunch –inclusief wijn en koffie of thee– kost €55,00 per persoon.

Programma

11.30 uur Ontvangst

12.00 – 13.30 uur Riedel-proeverij

13.30 – 14.30 uur Optioneel: lunch

Het aantal plaatsen is beperkt. Kaarten zijn te koop op www.degoudenton.nl/riedel-proeverij of in een van de winkels van Wijnkoperij De Gouden Ton.