4 Jun

Borsa Vini – Verrassende wijnen uit Zuid-Italië

Muziekgebouw aan 't IJ
Piet Heinkade 1
1019 BR Amsterdam

Voor professionals

Datum: 4 juni 2015

BORSA VINI – Verrassende wijnen uit Zuid-Italië.

Op donderdag 4 juni organiseert het Italian Trade Agency (ITA) een wijnbeurs in samenwerking met ruim 20 wijnmakers uit de Zuid-Italiaanse regio’s Campanië, Sicilië, Apulië en Calabrië.

Deze bijzondere overzichtsproeverij van Zuid-Italiaanse wijnen vindt plaats in het imposante Muziekgebouw aan het IJ met een magnifiek uitzicht over het IJ en de binnenstad van Amsterdam. De wijnbeurs is uitsluitend bestemd voor de vakhandel, pers en horeca.

Voorafgaand aan de doorlopende proeverij kunt u deelnemen aan een seminar onder leiding van Italiaanse wijnkenners Hein Sas en Oda van Stekelenburg, die de vier regio’s vanuit verschillende invalshoeken en aan de hand van de gepresenteerde wijnen zullen belichten.

Na afloop van het seminar kunt u de besproken wijnen en andere Zuid-Italiaanse parels nog eens proeven in combinatie met warme en koude gerechten van ons lunchbuffet. Vanaf 13.00 uur is het Foyerdeck 1 geopend voor de doorlopende proeverij, en kunt u kennismaken met de producenten en hun wijnen.