8 Oct

Noordelijk Wijnevent

Stadsschouwburg de Harmonie
Ruiterskwartier 4
8911 BP LEEUWARDEN

Voor consumenten

Met o.a. Rockdrummer Cesar Zuiderwijk van de Golden Earring gaat wijnen proeven en vervolgens zijn perceptie van de wijn al drummend weergeven!

Zondag 8 oktober

13:00-19.00 uur

Tickets voor de gehele dag: € 15,- (inclusief 2 consumpties, proefglas, proefboekje en alle workshops).

Vele wijnimporteurs laten hun allermooiste wijnen proeven op de 5e editie van het Noordelijk Wijnevent. De plek waar wijnkenners en genieters hun wijnhart helemaal kunnen ophalen! Het Wijnevent viert haar eerste lustrum met een speciaal programma. De wijnproeverij wordt uitgebreid met een zeer gevarieerd aanbod aan streetfood.
Wijnjournalist Nicolaas Klei
, de man van de Omfietswijnen en zijn rubrieken in het AD en Elsevier geeft een aantal spraakmakende workshops. Voor zijn ‘Omfietswijngids’ proeft Nicolaas ieder jaar bijna alle wijnen van de supermarkten en slijterijen.

Wijnkenner van het Noorden

En wie mag zich dit jaar Wijnkenner van het Noorden noemen? Op het Noordelijk Wijnevent organiseren we de finale voor de liefhebbers en kenners.

Wijnveiling

Rotary Leeuwarden Zuid organiseert een wijnveiling voor het goede doel. Veilingmeester Jeroen Stek veilt exclusieve wijnen en nog veel meer!

Wine&Drums met Golden Earring drummer Cesar Zuiderwijk

Cesar Zuiderwijk is al sinds 1970 de drummer van Golden Earring. Deze levende drumlegende wordt door de kenners gezien als een van de beste rockdrummers van de wereld.
Cesar is naast drummer ook een grote wijnliefhebber. Met deze kennis heeft De Harmonie Cesar gevraagd iets unieks te doen! Wijn proeven en al drummend geeft hij zijn interpretatie van de wijn. Uiteraard kunt u als deelnemer zelf de wijnen ook proeven. Wine&Drums, een verrassende combinatie!

Sessie 1 om 15.30 uur

Sessie 2 om 16.30 uur