Gastdocenten Wijndocentendag 2016

Dr. Peter Klosse
Dr. Peter Klosse is eigenaar van Hotel Gastronomique De Echoput en oprichter van de Academie voor Gastronomie.
Hij is in 2004 gepromoveerd aan de Universiteit van Maastricht op zijn Smaakstijl concept en als lector Gastronomie verbonden aan de Hotel Management School Maastricht.
Het college
“Het heet hetzelfde, maar is het ook hetzelfde?”… dit is het thema van het college van Dr. Peter Klosse tijdens de Nationale Wijndocentendag 2016. In dit zeer boeiende college zal Peter Klosse in gaan op het verschil tussen ambachtelijk gemaakt en industrieel geproduceerd, zo kunnen twee gerechten met dezelfde naam vragen om verschillende wijnen.
Stan Beurskens
Stan Beurskens is eigenaar van Wijnbouwadvies Beurskens en Wijngaard St. Martinus in het prachtige Zuid-Limburgse dorpje Vijlen. Stan begeleidt verschillende wijnbouwbedrijven in binnen- en buitenland. Daarnaast is Stan bezig met een PhD Oenology aan de Universiteit van Wageningen.
Tijdens de Wijnkeuring van de Lage Landen 2016 is de wijngaard van Stan uitgeroepen tot de beste wijngaard van de keuring.
Het college
Stan Beurskens zal een college verzorgen over de gevolgen van het veranderende klimaat voor de tot nu toe gangbare druivenrassen. Hoe ziet de druivenaanplant er over 20 jaar uit? Wat zijn de nieuwe druivenrassen en met welke ontwikkelingen op wijnbouwgebied krijgen wij te maken? Allemaal zeer interessante vraagstukken waar Stan tijdens zijn college op in zal gaan.