8 oktober 2015

PERSBERICHT- NK Oestersteken tijdens BBB Folie Culinaire

NK Oestersteken en gerenommeerde chefs tijdens BBB en Folie Culinaire

De finale van het NK Oestersteken, die tijdens de BBB plaatsvond, is gewonnen door Manuela de Munck van De Oesterij. Zij is de eerste vrouw in de 22-jarige historie van het NK Oestersteken, georganiseerd door wijntheater.nl i.s.m. de BBB, die de overwinning behaalt. Op de tweede plaats is de winnaar van vorig jaar Peter Oreel van De Zeeuwse Oestermannen geëindigd. Op de derde plaats Tom Sinke van Sinke Seafoods. De wedstrijd “Koken met bier” is gewonnen door Stijn Coenen van de Gerardushoeve in Eupen.

Behalve wedstrijden vonden op de tweede dag van horecavakbeurzen BBB en Folie Culinaire de Lunchroomdag en de Cafetariadag plaats. Het programma van workshops en presentaties behandelde onderwerpen zoals social media, dynamic pricing, online bestellen en formuledenken. Ook vond tijdens deze beursdag de Dag voor de Vlaamse Horeca plaats i.s.m. Horeca Vlaanderen.

Het Wijntheater verzorgde o.a. presentaties over bio-slakken, een oestershow en kaas-brood-wijn combinaties. De workshop Biersommelier, de presentatie over koken met bier, de chocolade demonstratie en de bier- en kaasproeverij werden zeer gewaardeerd door de vakbezoekers.

Op Folie Culinaire waren ook tijdens de tweede beursdag weer diverse gerenommeerde chefs aanwezig om hun kooktechnieken te demonstreren. Onder hen Yoji Tokuyoshi (Milaan), Pascal Ariëns (Oosterhout), Dominique Persoone (Brugge) en Alex Clevers (Dilsen-Stokkem).

Pop-up restaurant The Tent van Herman den Blijker en Hans van Wolde was ook deze dag grotendeels volgeboekt.