26 januari 2016

Gunstig effect van rode wijn en groene thee

Voedingssupplementen met ingrediënten van rode wijn en groene thee hebben een gunstig effect op de stofwisseling. Personen die capsules met deze zogenaamde polyfenolen slikken, verbranden meer vetten dan suikers. “Voor mensen met een verstoorde energiestofwisseling, zoals mensen die lang (ziek) op bed liggen is dit een veelbelovende ontwikkeling”, stelt humaan bioloog Jasper Most. Onlangs promoveerde hij aan de Universiteit Maastricht met zijn onderzoek naar de werking van de voedingssupplementen met deze nieuwe combinatie aan polyfenolen.

Dat polyfenolen de stofwisseling beïnvloeden was al uit eerder onderzoek gebleken. Echter, de combinatie van polyfenolen uit rode wijn en groene thee was nog niet eerder onderzocht. “Onze insteek was eigenlijk om voedingssupplementen te ontwikkelen waarmee we de risico’s op diabetes bij mensen met overgewicht kunnen verkleinen. Helaas, ik kan het niet mooier verkopen dan dat het is; op de belangrijkste factoren die diabetes veroorzaken, hebben we nog geen verandering kunnen waarnemen. Zo bleef de insulinegevoeligheid onveranderd”, merkt de promovendus op.

Lees het volledige artikel via: http://www.dichtbij.nl/maastricht/eten-en-drinken/artikel/4219656/gunstig-effect-van-rode-wijn-en-groene-thee-.aspx