2 oktober 2015

PERSBERICHT: Programma Folie Culinaire

Folie Culinaire presenteert de meest vernieuwende chefs van dit moment.

Folie Culinaire is het exclusieve vakevenement voor de internationale gastronomie en vindt plaats van 5 t/m 7 oktober in MECC Maastricht. Drie dagen culinaire gekte ten top waarbij kookdemonstraties van gerenommeerde chefs en productpresentaties van innovators op het gebied van food en non- food elkaar continu afwisselen.

Persoone, Chaumont en Robert
De selectie van de line-up in de demonstratiekeuken is zoals voorgaande jaren in handen van Culinaire Saisonnier. Zij wisten dit jaar o.a. klinkende namen als chocolatier Dominique Persoone, mixoloog Mattieu Chaumont en de bekendste ‘groenteboer van Parijs’ Fabrice Robert naar Folie Culinaire te krijgen. Met nog een paar dagen te gaan voordat de culinaire gekte losbarst en de (top)gastronomie toestroomt naar MECC Maastricht, presenteert de organisatie vol trots een wederom verrassend programma.

Delarbre, Clevers, Oosters en Brown

In de line-up van de demonstratiekeuken staan verder Laurent Delarbre* van La Tour d’Argent, Alex Clevers* van restaurant Vivendum in Dilsen-Stokkem, Pascal Ariëns van Restaurant by Pascal en Giovani Oosters*. Oosters is eigenaar van hotel-restaurant Vous lé Vous in Wimmertingen en staat bekend om zijn liefde voor het koken met Limburgse streekproducten. Uit Nieuw-Zeeland komt Graham Brown, specialist op het gebied van het boerderijhert en internationaal erkend als culinair kunstenaar.

Mazzia: in top 8 van Gault&Millau 

Bijzonder is de komst van Alexandre Mazzia* die wordt gezien als het culinaire rolmodel van deze tijd. Mazzia is eigenaar van zijn eigen restaurant AM in Marseille. Een jaar na opening ontving hij al zijn eerste Michelinster en de onafhankelijke restaurantgids GaultMillau deelde hem in 2014 in bij de acht ‘Grote Chefs van Morgen’ (‘Les Grands de Demain’). Zijn zaak werd in mei van dit jaar bekroond met de GaultMillau d’Or.

Pop-up restaurant den Blijker en van Wolde

Nieuw dit jaar tijdens Folie Culinaire is het pop-up restaurant ‘The Tent’ waar kan worden genoten van een driegangenmenu op niveau tegen een betaalbare prijs, gerealiseerd door Herman den Blijker en Hans van Wolde**.

Wijntheater en boerenmarkt

Rond de demonstratiekeuken is de beursvloercapaciteit uitgebreid dit jaar. Nieuw is de terugkeer van Gault&Millau naar Folie Culinaire. In het Gault&Millau Theater ‘Inspired by Wine Professional’ wordt dagelijks een educatief programma verzorgd. Ook zijn er acht onafhankelijke Franse wijnboeren van Vignerons Independants aanwezig. Op de boerenmarkt presenteren kleinschalige producenten exclusieve producten en ingrediënten, aangevuld met proeverijen en workshops.

Folie Culinaire samen met Horecavakbeurs BBB

De 61e editie van de Bourgondische Horecavakbeurs BBB en de 3e editie van Folie Culinaire vinden tegelijkertijd plaats van 5 t/m 7 oktober 2015 in MECC Maastricht. Beide horecavakbeurzen zijn dagelijks geopend van 11.00 -18.00 uur. Meer informatie: Klikt u hier of  hier.